COVID 19/ Totalul cazurilor confirmate de coronavirus în România și harta interactivă a răspândirii virusului jpeg

COVID-19/ Totalul cazurilor confirmate de coronavirus în România și harta interactivă a răspândirii virusului

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 26 martie 2020

UPDATE 26.03 ora 21.00: Încă patru persoane infectate cu noul tip de coronavirus au murit, numărul celor decedaţi din această cauză ajungând la 22, informează Grupul de Comunicare Strategică. Joi, au fost înregistrate 123 de cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus, ducând numărul total la 1029.

Harta raspandirii COVID-19 în Romania

Stadiul răspândirii epidemidei de coronavirus, la nivel mondial, este monitorizat on-line. Site-ul worldmeters.info monitorizează cifrele raportate la nivel mondial, în timp real.

UPDATE 25.03 ora 11.30 Numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus raportat până în prezent în România a ajuns luni la 762 de cazuri, dar numărul deceselor a ajuns până acum la 13 persoane

UPDATE 24.03 ora 10 Numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus raportat până în prezent în România a ajuns luni la 576 de cazuri, dar numărul deceselor a ajuns până acum la 8 persoane.

De asemenea azi noapte a fost prima noapte în care românii nu au mai avut voie să iasă în casă decât pentru a merge la serviciu sau pentru urgențe. Respectarea noii reguli a fost verificată de polițiști pe toate străzile din țară, aplicându-se amenzi usturătoare.

UPDATE 23.03 ora 14 Numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus în România a ajuns luni la 576 de cazuri după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 143 cazuri. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 15 pacienţi, dintre care 7 în stare gravă. Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate şi externate. De asemenea, numărul deceselor pacenţilor infectaţi cu noul coronavirus a ajuns luni la 5 persoane.

România a înregistrat luni dimineaţă al patrulea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie 2020 in Spitalul Judeţean Suceava, cu afecţiuni asociate cronice - diabet, boli cardiovasculare. „În această dimineaţă a fost înregistrat al patrulea deces al unei persoane confirmate pozitiv la COVID 19. Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 îmartie 2020 in Spitalul Judeţean Suceava, cu afecţiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare), fără context epidemiologic (nu are istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv)”, au transmis autorităţile.

Al cincilea este vorba de un bărbat, de 71 ani, din Suceava, însă autorităţile nu au precizat decă acesta suferea de boli cronice preexistente.

UPDATE 23.03 ora 10 În România au fost confirmate, până acum, 433 de infecții cu coronavirus. 64 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Duminică au fost înregistrate și primele trei decese din cauza COVID-19, însă persoanele sufereau și de alte afecțiuni grave.

In cazul primului deces este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova. Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

Al treilea caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani din județul Neamț. El avea condiții medicale preexistente, printre care și diabet. Bărbatul a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

UPDATE 21.03 ora 23 Numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns sâmbătă la 367 cazuri după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 59 cazuri. Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate şi externate (36 la Timişoara, 11 la Bucureşti, 3 la Craiova, unul la Constanţa şi unul la Iaşi).

„Până astăzi, 21 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 367 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate şi externate (36 la Timişoara, 11 la Bucureşti, 3 la Craiova, unul la Constanţa şi unul la Iaşi).

 De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 20 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 59 de noi cazuri de îmbolnăvire. 

 Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între un an şi 74 de ani. 

 La ATI, în acest moment, sunt internaţi 14 pacienţi, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară”, a transmis sâmbătă Grupul pentru COmunicare Strategică. 

 Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 4.207 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 55.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. 

 Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 8.915 de teste, din care 40 în unităţi medicale private. 

UPDATE 20.03 Până vineri, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate şi externate (22 la Timişoara, 8 la Bucureşti şi unul la Iaşi).

De la ultima informare transmisă joi de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 17 ani şi 89 de ani, se arată în ultima informare a autorităţii. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 11 pacienţi, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţilor este bună, staţionară. 

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

UPDATE 19.03 ora 15 În România au fost confirmate, până acum, 277 de infecții cu coronavirus. 25 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale și credibile.

UPDATE 18.03 ora 20 În România sunt înegistrate, în acest moment, 260  cazuri de coronavirus.Dintre cei 260 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați până în această dimineață, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE 17.03 ora 23 Numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns în România la 217, după ce alte 33 de cazuri au fost confirmate în ultimele ore. În total, marţi au fost confirmate un număr record de 49 de cazuri noi. 26 de cazuri sunt din Bucureşti, iar 22 sunt contacţi direcţi ai poliţistului internat la Spitalul „Dimitrie Gerota”. Update: Autorităţile au corectat totalul anunţat iniţial de 222 pacienţi, cu noul total de 217.

Pe teritoriul României, până în acest moment au fost confirmate 217 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 217 de cetăţeni care au contactat virusul, 19 sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi. De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în Bucureşti, 5 în Braşov şi câte unul în Constanţa şi Prahova. Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacţi ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 26 ani şi 64 de ani.

 Dintre pacienţii aflaţi în unităţile medicale, 4 dintre ei sunt la secţia de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă”, au transmis marţi  autorităţile.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3373 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 18965 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

 Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 4150 de teste. Dintre acestea, 3928 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unităţi sanitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Iaşi şi Constanţa.

UPDATE 17.03 ora 13 Totalul cazurilor confirmate de coronavirus în România a ajuns marţi la 184, după ce autorităţile au anunţat 16 noi cazuri. Noile cazuri au fost înregistrate astfel: 7 în Iaşi, 2 în Suceava, 2 în Neamţ şi câte unul în Ialomiţa, Mureş, Botoşani, Bistriţa Năsăud şi Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 şi 65 de ani. Din cele 184 de persoane infectate, 16 s-au vindecat.

De asemenea pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3282 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 16610 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. 

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. 

UPTATE 16.03 ora 10 158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 au fost confirmate în România până în acest moment. De aseară, au fost înregistrate alte 19 noi cazuri de îmbolnăvire - 4 în Arad, 3 în Ilfov, 2 în Vâlcea, 2 în Timișoara și câte unul în București, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomița, Hunedoara, Galați şi Suceava. 

Cele 19 persoane depistate au vârsta cuprinsă între 19 și 54 ani, sunt în carantină sau autoizolare. În continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri au călătorit în Italia, 2 dintre ele în Austria și Germania. 

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună. 

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.008 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 15.546 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.