Compozitorul italian Ennio Morricone a murit jpeg

Compozitorul italian Ennio Morricone a murit

📁 Istoria Filmului
Autor: Redacția
🗓️ 6 iulie 2020

Compozitorul italian Ennio Morricone, faimos muzica de film compusă în cei peste 60 de ani de carieră, a murit luni, 6 iulie, la vârsta de 91 de ani, informează presa italiană.

Compozitorul a căzut zilele trecute și a suferit o fractură de femur, în urma căreia a fost internat la o clinică din Roma. Înmormântarea lui Ennio Morricone va avea loc într-un cadru privat, a anunțat familia prin intermediul avocatului Giorgio Assumma, conform La Repubblica. 

Morricone a murit „în zorii zilei de 6 iulie, la Roma, cu mângâierea credinței”, se mai arată în declarația familiei. Avocatul familiei a mai spus că maestrul „și-a păstrat până în ultima clipă deplina luciditate și o mare demnitate”.

Morricone, câștigător al unui Oscar în 2016 pentru coloana sonoră a filmului „The Hateful Eight” a compus coloana sonoră a peste 500 de filme și seriale, într-o carieră care a început în urmă cu mai bine de 60 de ani. El a devenit faimos pentru pentru muzica unor filme celebre din seria „western-urilor spaghetti”, precum „A fistful of dollars”, „The good, the bad and the ugly” sau „Once Upon a Time in the West”.

Foto sus: Ennio Morricone în concert, în anul 2015 (sursa: Sven-Sebastian Sajak / Wikimedia Commons)