Comoara ascunsă de liderul Statului Islamic, descoperită de ciobanii irakieni  jpeg

Comoara ascunsă de liderul Statului Islamic, descoperită de ciobanii irakieni

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 30 octombrie 2019

25 de milioane de dolari, o parte din prada de război îngropată de liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi și tovarășii săi în deșertul al-Anbar, a fost descoperită de ciobanii irakieni, a povestit într-un interviu acordat televiziunii Al Arabiya, unul dintre oamenii de încredere ai liderului ISIS.

Canalul de știri din Arabia Saudită, Al Arabiya, l-a intervievat, duminică, pe unul dintre apropiații lui Abu Bakr al-Baghdadi, deținut în prezent de serviciile de informații irakiene. Acesta a fost interogat despre ultimele zile ale liderului Statului Islamic, relatează Adevărul.

În acest interviu, Mohammed Ali Sajet a spus că principalii lideri ai ISIS, inclusiv el, au îngropat dolari, aur și argint în deșertul al-Anbar.

El a susținut că Statul Islamic a pierdut 25 de milioane de dolari în deșert și că banii au fost descoperiți de ciobanii irakieni.

De asemenea, el a descris ultima ascunzătoare a lui Al-Baghdadi înainte de a fi ucis într-o incursiune americană, spunând că era un buncăr subteran, plin de texte religioase.

„El se afla într-un tunel subteran, lung de opt metri și lat de cinci-șase metri. Acolo exista o bibliotecă, cărți religioase și Coran ... Erau lucruri ușoare așa că ascunzătoarea era bună“, susține acesta.

Armata SUA a luat mostre de ADN al lui Abu Bakr al-Baghdadi cu mai mult de un deceniu înainte ca forțele speciale americane să îl lichideze pe liderul grupării Statul Islamic (SI), la finalul săptămânii trecute, arată mai multe documente obținute de grupul media CQ Roll Call.

Casa Albă a confirmat, într-o declarație dată duminică publicității, că „probele vizuale și testele ADN confirmă identitatea lui Baghdadi“ după ce liderul SI s-a aruncat în aer în timpul unei operațiuni a forțelor speciale americane în nord-vestul Siriei, desfășurată sâmbătă.