Comoară a aristocrației țariste, descoperită la Sankt Petersburg jpeg

Comoară a aristocrației țariste, descoperită la Sankt Petersburg

Muncitorii care renovau o vilă în Sankt Petersburg au descoperit o adevărată comoară:bijuterii, seturi de tacâmuri din argint, oglinzi și perii din argint. Obiectele au fost ascunse în 1917 de membrii unei familii de nobili ruși, înainte ca revoluția bolșevică să pună capăt violent vieții pe care nobilimea o știa.

Multe dintre obiecte erau învelite în ziare datate primele luni ale lui 1917 și erau ascunse între două etaje, relatează Daily Mail.

Experții nu au avut încă timp să evalueze obiectele descoperite. Povestea implică una dintre cele mai cunoscute figuri ale Rusiei:țarul Petru cel Mare, din secolul al XVII-lea, și scriitorul secolului XIX Aleksandr Pușkin.

Locuința a fost cumpărată în 1875 de ducele Vasili Narâșkin, din a cărui familie făcea parte Natalia Narâșkina, a doua soție a țarului Alexei și mama lui Petru cel Mare. Vila a fost mărită prin conectarea a două locuințe din secolul al XVIII-lea, dintre care una aparținea bunicului african al lui Pușkin, Abram Gannibal.

comoara 77612100 jpg jpeg

După ce bolșevicii au naționalizat proprietatea, parte a vilei a fost transformată într-o cantină. După prăbușirea URSS, clădirea a găzduit apartamente private, apoi a fost cumpărată de compania Intarsia pentru a fi transformată în centru cultural și de conferințe.

Cui îi va rămâne comoara?

Intarsia a spus că va expune comoara găsită, pentru a putea fi văzută de toată lumea. Deocamdată, obiectele se află la comitetul local pentru istorie.

Un responsabil comunist a declarat că partidul său va cere să i se cedeze aceste obiecte, grupul fiind succesorul comuniștilor care au naționalizat proprietatea. Însă un reprezentant al Casei de Romanov din Rusia a declarat că ruda cea mai apropiată a familiei Narîșkin, care locuia în casa respectivă, se află în Franța, dar nu este clar dacă este interesată de obiectele respective.

comoara 3 41514800 jpg jpeg

Sursa:http://www.digi24.ro