Chipul unul bărbat mort cu 7000 î Hr a fost reconstituit jpeg

Chipul unul bărbat mort cu 7000 î.Hr a fost reconstituit

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 9 ianuarie 2017

Specialiștii au recreat chipul persoanei care ar fi fost posesorul craniului Jericho (Ierihon). S-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani, cu nasul spart. Bărbatul a murit acum mai bine de 7.000 de ani înainte de Hristos, iar reconstrucția chipului său este văzută de istorici drept o provocare uriașă și o reușită importantă. Craniul Jericho este unul din cele șapte cranii descoperite de arheologi în anul 1953 în localitatea Jericho, conform nationalgeographic.com.

Craniul nu este singurul descoperit în acea zonă, însă rămășițele acestuia sunt cel mai bine conservate, lucru ce i-a determinat pe experții de la British Museum să afirme faptul că bărbatul a fost mai mult ca sigur un om extrem de important în comunitatea sa, modul în care a fost îngropat fiind foarte bine ales și îngrijit.

reconstructedfaceheader 1024 jpg jpeg

Până atunci însă, putem vedea trăsăturilor feței acestui bărbat. Potrivit echipei care a realizat neobișnuita reconstrucție, Jericho a avut nasul rupt la un moment dat în viața sa, iar în cea mai mare perioadă a copilăriei sale a fost legat la cap, dorindu-se astfel realizarea unei alungiri artificiale a craniului său. Practica este una destul de întâlnită în acele vremuri, însă motivele reale pentru care omul dorea să-și alungească capul sunt încă necunoscute.

The Jericho Skullby The British Museumon Sketchfab