Cele mai vechi fosile de câine au fost descoperite în Elveţia jpeg

Cele mai vechi fosile de câine au fost descoperite în Elveţia

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 4 august 2010

Cele mai vechi fosile de câine-fragmente de craniu şi dinţi datând din urmă cu 14.000 de ani-, care ar putea fi cele mai vechi fosile de mamifere descoperite până în prezent, au fost găsite într-o peşteră din Elveţia, informează AFP.

"În cursul unei noi analize a faunei am identificat fragmente de craniu şi dinţi de câine aparţinând unei specii domestice. Un fragment mare dintr-un maxilar datează din perioada 14.600 - 14.100 î.e.n.", au spus autorii acestui studiu publicat în International Journal of Osteoarchaeology.

"Credem că acest fragment de maxilar trebuie considerat prima dovadă indiscutabilă că pe atunci existau câini domestici", spun cercetătorii de la Universitatea din Tübingen (Germania), în acest articol.

Aceste fosile fac parte dintr-un ansamblu arheologic descoperit în 1873 în peştera de la Kesslerloch, cantonul Schaffhausen (nordul Elveţiei), a indicat agenţia elveţiană ATS.

Însă abia anul trecut cercetătorii de la Universitatea din Tübingen au început să fie interesaţi mai mult de fosilele din ansamblul arheologic.

Arheologii belgieni au anunţat anterior că au descoperit un craniu de câine vechi de 30.000 de ani, însă cercetătorul Hannes Napieral a declarat pentru agenţia ATS că se îndoieşte de acest lucru, fiind de părere că acesta ar aparţine mai degrabă unui lup.

Potrivit cercetătorilor germani, fragmentele descoperite la Schaffhausen sunt total diferite de cele descoperite de cercetătorii belgieni.