Autor 4033 vizualizări


Academia americană de film va decerna duminică premiile OSCAR pentru cele mai bune producţii din industria filmului, într-un eveniment ce se va desfăşura la Hollywood &Highland Center din Los Angeles.

 

Ceremonia de decernare a PREMIILOR OSCARva fi transmisă live, în exclusivitate, de HBO România, în noaptea de duminică spre luni – 24-25 februarie, de la ora 3.30, când telespectatorii vor putea urmări mult aşteptatul eveniment.

Până atunci, însă,  The Telegraph oferă imagini spectaculoase ale ediţiilor precedente alePREMIILOR OSCAR. Vezi mai jos galeria foto.

PREMIILE OSCAR 1935-Shirley Temple alături de Claudette Colbert, câştigătoarea trofeului pentru „Cea mai bună actriţă”, în filmul „It Happened One Night”

PREMIILE OSCAR 1939 – Actriţa Bette Davis, câştigătoare la categoria „Cea mai bună actriţă” pentru interpretarea din filmul „Jezebel”

PREMIILE OSCAR 1940 – Vivien Leigh, în timpul discursului susţinut după ce a primit premiul pentru „Cea mai bună actriţă”, în filmul „Gone With The Wind”

PREMIILE OSCAR 1940 – Cina dată de Academia americană de film la Hotelul Ambassador din Los Angeles

PREMIILE OSCAR 1942 – Garry Cooper, în timp ce primea statueta pentru „Cel mai bun actor” graţie interpretării din pelicula „Sergeant York”

PREMIILE OSCAR 1946 – Întrucât nu a putut participa la gală din cauza stării de sănătate, Joan Crawford a primit trofeul acasă

PREMIILE OSCAR 1950-Leah Rhodes, Edith Head, Gile Steele şi Joanne Dru

PREMIILE OSCAR 1951 – Jose Ferrer, alături de Judy Holliday şi Gloria Swanson.

PREMIILE OSCAR 1954 – Frank Sinatra, sosind la Gală alături de fiul său, Frank Jr. şi fiica sa, Nancy.

PREMIILE OSCAR 1954 – Audrey Hepburn ţinând în mână trofeul primit la categoria „Cea mai bună actriţă în rol principal”, pentru interpretarea din filmul „Roman Holiday”.

PREMIILE OSCAR 1954 – Actriţa Donna Reed oferind un autograf, după ce a fost premiată pentru rolul din „From Here to Eternity”.

PREMIILE OSCAR 1955 – Bette Davis, alături de Marlon Brando şi Grace Kelly.

PREMIILE OSCAR 1958 – Miyoshi Umeki, câştigătoarea trofeului la categoria „Cea mai bună actriţă într-un rol secundar”, pentru prestaţia din filmul „Sayonara”.

PREMIILE OSCAR 1959 – Actriţa Susan Hayward, alături de David Niven.

PREMIILE OSCAR 1961 – Elizabeth Taylor, câştigătoarea unei statuete pentru rolul din filmul „Butterfield 8”

PREMIILE OSCAR 1962 – Warren Beatty şi Natalie Wood, sosind la ceremonie.

PREMIILE OSCAR 1962 – Actorul american Paul Newman.

PREMIILE OSCAR 1964 – Sidney Poitier, ţinând în mână trofeul câştigat la categoria „Cel mai bun actor”, pentru rolul din filmul „Lillies of the Field”

PREMIILE OSCAR 1966 – Julie Christie, câştigătoare la categoria „Cea mai bună actriţă” pentru rolul din pelicula „Darling”.

PREMIILE OSCAR 1967 – Robert şi Rosemarie Stack, sosind la cea de-a 39 ediţie a evenimentului organizat de Academia americană de film

PREMIILE OSCAR 1969 – Johh Wayne primind trofeul pentru „Cel mai bun actor” de la Barbra Streisand

PREMIILE OSCAR 1973-Sasheen Littlefeather, ţinând în mână discursul scris de actorul Marlon Brando, cel care în anul respectiv a refuzat să primească trofeul oferit de Academie

PREMIILE OSCAR 1976 – Actorul Jack Nicholson, premiat la categoria „Cel mai bun actor” pentru rolul din filmul „One Flew Over The Cockoo’s Nest”

PREMIILE OSCAR 1978 – Mark Hamill, slături de John Mollo, cel din urmă fiind câştigător al unei statuete datorită costumelor create pentru filmul „Star Wars”

sursa:gandul.info