Cel mai nou portret regal – o operă de graffiti jpeg

Cel mai nou portret regal – o operă de graffiti

📁 Istorie recentă
Autor: Laura Ghitoi
🗓️ 14 septembrie 2015

În nordul Londrei a apărut zilele trecute un portret atipic al Reginei Elisabeta a II-a în onoarea stabilirii unui nou record pentru cea mai lungă perioadă ca Regină a Marii Britanii. Artistul, cunoscut drept Pegasus, speră că Regina se va simți flatată și glumește că nu ar vrea să fie aruncat în temniță pentru arta sa.

 Artistul, săturat să vadă același tip de portrete plictisitoare comandate de Casa Regală Britanică, a pictat-o pe Regina Elisabeta a II-a în tinerețe, înfățișându-o doar într-o jachetă violet și niște pantofi cu toc înalt, în timp ce purta o coroană pe cap. Restul portretului este nud deoarece artistul admiră frumusețea Reginei în mod deosebit.

În spatele siluetei Reginei este pictat steagul Marii Britanii însoțit de cuvântul ”History” scris peste pentru a marca astfel noul record regal. Întreaga compoziție este dedicată faptului că Regina este ”istorie vie”, milioane de oameni fiind fascinați de faptul că sunt contemporani cu o persoană care schimbă istoria în mod curent.

Artistul, Pegasus, nu este la primul său portret neoficial al unei fețe regale. Cu un an în urmă acesta a pictat-o goală pe Ducesa de Cambridge, Catherine. În portretul artistului, Ducesa este prezentată însărcinată și în poziția în care mai multe vedete consacrate au pozat pentru diverse reviste. Dedesubtul imaginii desenate pe un zid este scris titlul unui serial american foarte popular, ”Game of Thrones”.

Pegasus încearcă prin lucrările sale din Londra să sublinieze faptul că membrii familiei regală britanice sunt într-o perioadă de tranziție înspre un nivel de celebritate necunoscut până acum, beneficiind de din ce în ce mai multă atenție din partea presei.