Cel mai dramatic glonţ din istoria Americii jpeg

Cel mai dramatic glonţ din istoria Americii

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 25 martie 2013

14 aprilie 1865. O împușcătură. Un asasin, hotărât să ucidă „tiranul”, trage asupra celui de-al şaisprezecelea președinte al Statelor Unite, Abraham Lincoln. Într-un moment, națiunea americană e definitiv schimbată. Aceasta este cea mai impresionantă și răsunătoare crimă din istoria Americii.

 „Asasinarea lui Lincoln” prezintă unul dintre cele mai semnificative evenimente din istoria Statelor Unite. Oferind o perspectivă istorică nouă, filmul înfățișează ultimele zile ale președintelui Lincoln și complotul plănuit de unul dintre cei mai cunoscuți, dar și complecși „ticăloși” ai tuturor timpurilor. Narat în fața camerei de actorul premiat cu Oscar, Tom Hanks, filmul îl are în distribuție pe actorul Billy Campbell (cunoscut din filmele „The Killing”, „Once and Again”) în rolul lui Lincoln și-l prezintă pe Jesse Johnson într-o interpretare inedită în rolul lui John Wilkes Booth, asasinul;producătorii filmului sunt Ridley Scott și Tony Scott.

În contextul în care Nordul era sigur de victorie, după patru ani de Război Civil, simpatizantul fanatic al Statelor de Sud, John Wilkes Booth, plănuiește să se răzbune. El vede în președintele Lincoln un tiran dornic de a eradica nu doar sclavia, ci și modul de viață sudist. De aceea, lansează un complot clandestin de a-l răpi pe președinte și a-l transporta în secret în Sud – o acțiune ce urma să se petreacă sub protecția întunericului și care a eșuat. Acest eșec a dus însă la născocirea unui nou plan ticălos:uciderea președintelui Lincoln. Crima îi reușește și șochează o națiune întreagă. E iniţiată imediat cea mai amplă căutare a vinovatului din istoria tânără a Statelor Unite. Filmul, încărcat de o tensiune palpabilă, reconstituie ultimele acțiuni ale președintelui până la momentul asasinării sale din 14 aprilie, la Teatrul Ford:cele șase săptămâni pe care le mai are Lincoln de trăit;şi se sfârşeşte cu urmările uciderii sale.

National Geographic Channel

Sâmbătă, 30 martie, ora 21.00