Cea mai veche reprezentare a unei nașteri a fost descoperită jpeg

Cea mai veche reprezentare a unei nașteri a fost descoperită

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 21 octombrie 2011

O echipă internațională de arheologi a scos la lumină ceea ce se crede a fi cea mai veche reprezentare a momentului nașterii din arta occidentală. Cele două imagini ale unei femei în aflate în mijlocul nașterii au fost descoperiet pe un mic fragment de vas ceramic ce datează de aucm 2.600 de ani.

Descoperirea aparține lui William Nutt, un student în antropologie de la Universitatea din Texas. Imaginea surprinde exact momentul nașterii:se pot vedea capul și umerii unui bebeluș. Specialiștii cred că această imagine este cea mai veche reprezentare a nașterii din arta occidentală. Phil Perkins, un profesor de arheologie britanic, a declarat că ”aceste imagini sunt rare în arta antică și clasică. Doar câteva reprezentări mai târzii, grecești și romane, sunt cunoscute, dar aceasta a fost datată în jurul anului 600 î.Hr.”

Perkins a mai spus că imaginea ar putea fi o reprezentare a unei zeițe etrusce, bazându-se pe faptul că  la Poggio Colla-locul descoperire-există un sit de cult al unei zeițe a fertilității. ”Ar putea reprezenta un nou mit etrusc, pe care nu îl cunoaștem, pentru că nu știm în mitologia etruscă nicio zeiță care să dea naștere.”

birth zoom jpg jpeg

Sursa:  http://news.discovery.com/history/