Câștigătorii cărții: «Istoria cruciadelor» jpeg

Câștigătorii cărții: «Istoria cruciadelor»

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 12 decembrie 2014

Câștigătorii sunt:

 

Câștigă cu Historia și Editura Nemira cartea:«Istoria cruciadelor» de Steven Runciman în cadrul concursului „O ZI DIN ISTORIE!".

Răspunde corect la întrebarea „Ce Papă a lansat apelul pentru prima cruciadă în anul 1095?” apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii. Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 28 decembrie.

Concursul se desfășoară în perioda 15 decembrie 2014 – 28 decembrie 2014

ATENTIE!Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Steven Runciman, Istoria cruciadelor vol. 1. Cruciada I şi întemeierea Regatului IerusalimuluiTraducere de Ovidiu Cristea, Mariana Pakucs, Marian Coman

„Elaborată cu mai bine de o jumătate de secol în urmă, lucrarea savantului britanic rămâne astăzi un reper fundamental pentru orice lucrare care îşi propune să trateze unul sau mai multe aspecte ale istoriei cruciadelor. Asemenea fortăreţelor cruciate din Ţara Sfântă pe care le-a descris admirabil, lucrarea lui Steven Runciman este un monument. Cu greu ar mai îndrăzni astăzi un medievist, chiar şi unul care cunoaşte foarte bine sursele şi bibliografia istoriei cruciadelor, să mai elaboreze, de unul singur, o astfel de sinteză. Erudiţia autorului este copleşitoare, neexistând nici măcar un singur aspect, fie el minor, care să fie lăsat la o parte. Istoria politică şi militară, preponderent prezentă în paginile cărţii, se împleteşte cu capitole consistente despre viaţa economică, socială, culturală a Orientului Latin. Deopotrivă surprinde şi rămâne foarte greu de egalat abilitatea istoricului de a prezenta, într-o viziune echilibrată, felul în care contemporanii occidentali, bizantini, armeni, evrei, sirieni, musulmani au judecat şi au reacţionat la mutaţiile politice aflate în plină desfăşurare. Steven Runciman a încercat să-i înţeleagă pe oamenii epocii cruciadelor şi să le explice opţiunile. Chiar dacă a emis în unele cazuri judecăţi de valoare, a făcut-o nu din postura unui judecător care condamnă, ci a unui istoric care a înţeles că oamenii au deopotrivă calităţi şi defecte.“ (Ovidiu Cristea)