Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Furtuna războiului» jpeg

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Furtuna războiului»

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 15 decembrie 2015

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Furtuna războiului», în cadrul concursului „O ZI DIN ISTORIE!".

CÂȘTIGĂTORII SUNT:

Barza Maria-Elisabeta

Adrian Danes 

Roxana Alexandru 

Lucian Calen 

Cristian Baltac 

Răspunde corect la întrebarea „Câte zile a durat Al Doilea Război Mondial?” şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii „Furtuna războiului”. Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 28 decembrie.

Perioada de concurs: 15-27 decembrie. 

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Furtuna războiului, de Andrew Roberts

furtuna razboiului finalizat cvr jpg jpeg

Al Doilea Război Mondial a durat 2174 de zile, a costat 1.5 trilioane de dolari și în el și-au pierdut viața 50 de milioane de oameni. Cu greu ne mai putem imagina astăzi, la peste 70 de ani de la încheierea conflictului, dimensiunile lui.  

Scrisă de cel pe care The Economist l-a numit „cel mai strălucit istoric militar britanic“, Furtuna războiului este o istorie magistrală, bazată pe o concepție nouă asupra motivelor care au dus la înfrângerea germanilor și a japonezilor. Teza lui Roberts este că nu neapărat Aliații au câștigat, ci mai degrabă Hitler a pierdut războiul din cauza unor decizii strategice greșite și, mai ales, din cauza nerenunțării la ideologia nazistă. Perfectă pentru cititorii care doresc o perspectivă nouă asupra luptelor și campaniilor decisive, de la Dunkerque la Ziua Z, Furtuna războiului este o examinare puternică și solid documentată a cauzelor și a consecințelor marii conflagrații.

Andrew Roberts este unul dintre cei mai prestigioși istorici britanici, membru al Societății Regale de Literatură și autorul unor cărți premiate și ecranizate. Printre acestea se numără Napoleon and Wellington (2001), Hitler and Churchill: Secrets of Leadership (2003) și Masters and Commanders (2008).

Cea mai bună carte de istorie militară a anului 2010, în Marea Britanie.