Castelul Huniazilor, în topul celor mai înfricoşătoare clădiri din lume jpeg

Castelul Huniazilor, în topul celor mai înfricoşătoare clădiri din lume

📁 Istorie Urbană
Autor: Redacția
🗓️ 6 septembrie 2010

România are un castel, cel al Huniazilor, în topul mondial al celor mai înfricoşătoare clădiri din lume.

Poate că nu se plimbă vampiri pe coridoarele lui, dar arhitectura gotică şi o istorie întunecată şi adevărată sunt suficiente pentru a-ţi băga ceva frică în oase, scrie Huffington Post, care citează topul celor mai înspăimântătoare clădiri din lume, realizat de Lonely Planet.

Castelul Huniazilor sau al Corvinilor, de la Hunedoara, se află pe a doua poziţie a clasamentului care include între construcţiile de speriat reactorul 4 de la Cernobâl, informeză Gândul.

Topul se deschide cu templul Wat Rong Khun, din Thailanda, construcţie care reuşeşte să arate şi ca un lăcaş tradiţional de cult, şi ca un tort de nuntă plin de ornamente, şi ca o operă de artă avangardistă. În stânga şi în dreapta, la nivelul cărării care înaintează spre templu se ridică mâini din piatră, care-ţi dau senzaţia că ai nimerit într-un film de groază cu morţi vii care ies din pământ. Centrul Corecţional Metropolitan din Chicago se află la rândul lui între clădirile care dau o senzaţie de gol în stomac privitorului.

Impunător, de formă triunghiulară, centrul are nişte ferestre atât de micuţe încât crezi că nu au fost făcute pentru trecerea luminii şi pentru trecerea săgeţilor unor arcaşi care apără o cetate medievală. Înspăimântător este şi un hostel din Ottawa, care până în 1972 a funcţionat ca închisoare. Se spune că Ottawa Jail Hostel este bântuit şi astăzi de sufletele infractorilor care au murit în detenţie. Reşedinţa Lemp, din St. Louis, este una dintre cele mai bântuite case din Statele Unite ale Americii. Mai mulţi membri ai familiei Lamp s-au sinucis acolo în perioada 1904-1949.