Castelul Corvinilor a avut cel mai bun an turistic din istorie  Monumentul a fost vizitat de 230 000 de oameni jpeg

Castelul Corvinilor a avut cel mai bun an turistic din istorie. Monumentul a fost vizitat de 230.000 de oameni

📁 Patrimoniu
Autor: Daniel Guţă
🗓️ 29 decembrie 2014

Peste 230.000 de oameni au vizitat Castelul Corvinilor din Hunedoara, în 2014. A fost cel mai mare aflux de turişti înregistrat în ultimele două decenii, dar administratorii monumentului istoric din Hunedoara susţin că anul viitor cifra record de vizitatori din 2014 ar fi putea fi depăşită.

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost vizitat în acest an de peste 230.000 de oameni, potrivit reprezentanţilor monumentului istoric. „Numărul turiştilor care au plătit bilete pentru a vizita monumentul istoric a crescut cu circa 40 la sută faţă de anul precedent, dar noi sperăm că în 2015 vom atinge cifra de 400.000 de turişti la castel”, a declarat Dan Bera, administrator al Castelului Corvinilor.

Castelul din Hunedoara a rămas deschis publicului şi în zilele sărbătorilor de iarnă, când a fost vizitat de sute de oameni. În perioada următoare singura zi în care fortăreaţa ridicată de Iancu de Hunedoara nu va putea fi vizitată este 1 ianuarie.

În 31 decembrie 2014, Castelul Corvinilor îşi va închide porţile după ora 15:00. Monumentul istoric este locul cel mai vizitat al Hunedoarei, un judeţ cu un număr ridicat de obiective turistice importante. Printre acestea se numără cetatea Devei, cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, Mănăstirea Prislop, Parcul Naţional Retezat, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, staţiunile Straja şi Parâng.

Continuarea pe adevarul.ro