Casa de Hohenzollern: Nu am fost informati oficial de decizia Regelui Mihai I jpeg

Casa de Hohenzollern: Nu am fost informati oficial de decizia Regelui Mihai I

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția
🗓️ 12 mai 2011

Reprezentantii Printului de Hohenzollern au declarat ca nu au fost informati oficial de Palatul Elisabeta de decizia Regelui Mihai I, care a anuntat marti ca renunta la legaturile istorice si dinastice cu Casa de Hohenzollern, si ca nu acorda "insemnatate speciala acestui proces pe fondul contextului istoric al ultimului secol", relateazo site-ul HotNews.ro.

14e8523775713c56b0991dd693f89c87 jpg jpeg

Actualul sef al casei de Hohenzollern

"Am aflat despre anuntului lui Mihai I numai din informatiile din presa. Nu ni s-a transmis o comunicare scrisa oficiala. Cu toate acestea, ce ar fi de spus este ca nu mai acordam o insemnatate deosebita unui astfel de proces in contextul evolutiei istorice din ultimul secol", a declarat un purtator de cuvant al Printului de Hohenzollern.

Regele Mihai I a anuntat marti ca, incepand cu data de 10 mai 2011, toate legaturile dinastice dintre Casa Regala a Romaniei si Casa Princiara de Hohenzollern iau sfarsit, se arata intr-un material transmis HotNews.ro de Palatul Elisabeta.

Astfel, niciun membru al Familiei Regale a Romaniei nu va mai purta si nu va mai folosi vreun titlu conferit de orice Sef al Casei Princiare de Hohenzollern.