Cartierul german în care chiriile nu au mai crescut de 500 de ani / FOTO jpeg

Cartierul german în care chiriile nu au mai crescut de 500 de ani / FOTO

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 2 aprilie 2018

Cartierul Fuggerei din orașul german Augsburg a devenit faimos la în toată lumea după ce nu și-a majorat prețurile la chirie de o jumătate de mileniu. Pentru cei 142 de locuitori din acest cartier, chiria anuală este de numai 88 de cenți, aproximativ 4 lei.

În cartierul Fuggerei se află 67 de case. Acesta ar fi cel mai vechi proiect de locuințe sociale din lume și se află la doi pași de centrul orașului Augsburg din sudul Bavariei.

„Chiria anuală nu a mai fost schimbată de aproape 500 de ani. În acele vremuri, aceasta era un Rheinischer Gulden (monedă folosită în secolele XIV și XV – n.r.), pe care l-am convertit la 88 de cenții în banii de astăzi” a declarat Astrid Gabler, purtătoarea de cuvânt a Fundației Fugger, conform Adevărul.

Fuggerei 2 jpg jpeg

Există și alte taxe, însă acestea nu sunt foarte mari. Locatarii trebuie să plătească încă 88 de cenți pentru întreținerea bisericii locale (foto sus), precum și 85 de euro pentru întreținere și căldură.

Pentru familia catolică aflată la conducerea cartierului, respectarea religiei este la fel de importantă ca plata chiriei. Astfel, toată lumea care trăiește în Fuggerei trebuie să se roage de trei ori pe zi.

Fuggerei 3 jpg jpeg

În concordanță cu orientarea religioasă a cartierului, există de asemenea cerințe stricte asupra celor care primesc permisiunea de a locui acolo. Potrivit lui Gabler, regulile respective nu s-au mai schimbat din 1521.

„Așezarea are o lungă istorie în ajutorarea săracilor din oraș, inclusiv pe bunicul lui Wolfgang Amadeus Mozart sau văduvele de război”, a mai explicat Gabler.

Toți solicitanții trebuie însă să treacă printr-un proces birocratic complicat, care implică verificări la serviciile sociale ale orașului, precum și o revizuire a cererii de către ierarhia fundației.

Fuggerei 4 jpg jpeg

Foto: Wikimedia Commons