Care este legătura de rudenie dintre bebelușul regal și Vlad Țepeș jpeg

Care este legătura de rudenie dintre bebelușul regal și Vlad Țepeș

După săptămâni în care lumea întreagă a aşteptat cu sufletul la gură fericitul eveniment, luni seară s-a anunţat naşterea primului copil al ducelui şi ducesei de Cambridge, al treilea în linia de descendenţă la tronul britanic şi, potrivit genealogilor francezi, urmaş al lui Vlad Ţepeş.

Bebeluşul a venit pe lume după 11 ore de travaliu, la ora 16.24 (ora 18.24, ora României) şi cântăreşte 3, 800 kilograme, a anunţat Palatul Kensington. De asemenea, reprezentanţii Casei Regale a Marii Britanii au anunţat că atât nou-născutul, cât şi proaspăta mămică „se simt bine” şi vor rămâne peste noapte în spitalul Saint Mary din Paddington (vestul Londrei).

Un act oficial, semnat de ginecologul reginei Elisabeta a II-a, Marcus Setchell, a fost dus de curierul regal de la spital la Palatul Buckingham sub escorta poliţiei. „Alteţa Sa Regală, ducesa de Cambridge, a adus pe lume un băiat astăzi (n.r.-luni), la ora 16.24. Atât ea, cât şi copilul se simt bine”, se arată în documentul trimis reginei.

Prinţul William, asemeni tatălui său, Charles, a asistat la naşterea primul său copil, încălcând astfel tradiţia casei regale britanice. Ducesa ar putea părăsi spitalul Saint Mary mâine, însă sunt şanse mai mari să fie externată poimâine (n.r. miercuri), potrivit CNN News.

Charles, încântat de primul său nepot

„Regina, ducele de Edinburgh (n.r.-prinţul consort Philip al Marii Britanii), prinţul de Wales (prinţul Charles), ducesa de Cornwall (Camilla Parker Bowles), prinţul Harry şi membrii ambelor familii au fost informaţi şi sunt încântaţi de veste”, a anunţat Palatul Kensington. Într-o declaraţie separată, prinţul Charles, proaspăt bunic, a spus că el şi soţia lui, ducesa de Cornwall, sunt „extaziaţi de venirea pe lumea a primului nepot”. „Este un moment incredibil de special pentru William şi Catherine şi ne bucurăm pentru ei. Să fii bunic e un moment unic în viaţa oricăruia (...) aşa că sunt mândru şi fericit să fiu bunic pentru prima oară şi de abia aşteptăm să vedem bebeluşul în viitorul apropiat”, a mai adăugat moştenitorul tronului britanic.

Potrivit corespondentului BBC al Casei Regale, Peter Hunt, ducele şi ducesa de Cambridge au petrecut câteva clipe cu primul lor nou-născut, înainte să împărtăşească celor dragi marea veste.

Presa britanică relatează că, respectând tradiţia, proaspătul tătic i-a telefonat de la maternitate reginei Elisabeta, care s-a întors de urgenţă luni la Palatul Buckingham după câteva zile petrecute la castelul Windsor. Apoi, William a vorbit cu tatăl lui şi cu fratele lui, prinţul Harry. Familia ducesei de Cambridge a fost înştiinţată înainte ca informaţia să fie dată publicităţii.

Bucurie generală

Nu doar jurnaliştii din faţa spitalului Saint Mary, care se află acolo de la începutul lunii în aşteptarea bebeluşului regal, au răsuflat uşuraţi şi s-au bucurat de veste, ci şi mii de britanici, care l-au primit cu aplauze pe noul membru al familiei regale.

De altfel, încă de dimineaţă, când ducesa de Cambridge a intrat în travaliu, câteva mii de entuziaşti s-au adunat în faţa Palatului Buckingham şi a spitalului londonez în aşteptarea anunţului oficial.

Câteva mii de persoane s-au adunat luni în faţa Palatului Buckingham şi a spitalului londonez St. Marry, în aşteptarea anunţului oficial care va confirma naşterea bebeluşului regal, primul copil al prinţului William şi al soţiei sale, Catherine.

Pentru a marca sosirea bebeluşului regal, autorităţile londoneze au ordonat ca fântânile din Trafalgar Square să fie luminate în bleu. În aceeaşi culoare au fost luminate Turnul Naţional Canadian şi Cascada Niagara.

Anunţul oficial care a confirmat faptul că ducesa a intrat in travaliu a generat o adevărată nebunie pe Twitter, iar câteva sute de femei s-au conectat pe site-ul Mumsnet, un site destinat mamelor, pentru a o felicita pe soţia prinţului William.

Nou-născutul, rudă cu George Washington şi Vlad Ţepeş

Experţii de la „Revista franceză de genealogie” au realizat un impresionant arbore genealogic. Astfel, aflăm că primul născut al ducelui şi ducesei de Cambridge este înrudit cu primul preşedinte american, George Washington, cu fostul preşedinte francez Francois Mitterand şi cu prinţii Dracula, scrie AFP.

Prin regina Maria, soţia regelui englez George al V-lea, se ajunge până la principii din Transilvania şi Valahia care duc direct, în secolul al XV-lea, la prinţii Dracula. Printre ei figurează şi voievodul român Vlad al III-lea, supranumit „Ţepeş”, a cărui cruzime l-a inspirat pe Bram Stoker să creeze faimosul personaj.

Leul regal

Micuţul s-a născut în zodia Leului, la fel ca prinţesa Margareta, sora reginei Elisabeta a II-a, contesa de Snowdon şi Prinţesa Regală Anne.

„Un Leu este născut să fie rege. Un Rac n-ar fi foarte fericit să fie în lumina reflectoarelor, în schimb Leul jubilează când e în centrul atenţiei. Dacă copilul va fi Leu, va fi foarte extrovertit şi încrezător în forţele proprii”, spunea Deike Begg, de la Asociaţia Internaţională a Astrologilor Profesionişti, cu doar câteva ore înainte ca bebeluşul regal să vină pe lume. Astfel, progenitura regală se alătură celorlalte personalităţi născute în zodia Leului:preşedintele american Barack Obama, Madonna, Napoleon Bonaparte şi Regina Mamă, stră-străbunica micuţului.

Catherine, soţia prinţului William, însărcinată cu primul copil al cuplului, a fost internată luni dimineaţă la maternitatea St. Mary din Londra, a anunţat Palatul Kensington.

„Alteţa Sa Regală, ducesa de Cambridge, a fost internată în această dimineaţă la spitalul St. Mary din Londra" în jurul orei 06.00 (05.00 GMT), "imediat ce a prezentat primele semne de începere a travaliului", a anunţat într-un scurt comunicat de presă secretariatul de presă al cuplului princiar de la Palatul Kensington.

„Ducesa a sosit cu automobilul de la Palatul Kensington (reşedinţa londoneză a cuplului, n.r.) până la aripa Lindo a spitalului St.Mary", din apropiere, "în compania ducelui de Cambridge", soţul ei, a adăugat palatul. „Travaliul continuă în mod normal", precizează acelaşi comunicat.

Sursa:www.adevarul.ro