«Car cu Boi» de Grigorescu, în licitaţie la peste 200 000 de euro jpeg

«Car cu Boi» de Grigorescu, în licitaţie la peste 200.000 de euro

📁 Istorie Urbană
Autor: Redacția
🗓️ 22 septembrie 2010

"Car cu Boi" de Nicolae Grigorescu, o capodoperă a artistului român, va fi pusă în vânzare la licitaţia Artmark din 30 septembrie la o valoare ce depăşeşte 200.000 de euro.

Casa de licitaţii Artmark pune în vânzare la această sesiune cu tema "Impresionism şi Postimpresionism românesc" organizată la Opera Naţională opere în valoare de aproximativ 1 milion de euro.

Cele mai aşteptate tablouri sunt cele semnate Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian şi Camil Ressu. Vedeta licitaţiei este lucrarea "Car cu Boi" a lui Grigorescu, o capodoperă a artistului român, estimată la o valoare ce depăşeşte 200.000 de euro. În acest moment, "Car cu Boi" este cel mai valoros tablou din România şi ar putea deveni, odată cu licitaţia organizată de Artmark, şi cea mai scumpă lucrare vândută vreodată în România.

Evenimentul este un prilej pentru colecţionarii şi investitorii din România de a achiziţiona o serie întreagă de lucrări celebre şi valoroase. "Băieţi scăldându-se", semnată Camil Ressu şi Trandafiri a lui Ştefan Luchian, fiecare dintre ele estimată la o valoare de 35.000 de euro, sunt doar câteva dintre cele mai aşteptate picturi.

Cele 127 de lucrări înscrise în licitaţia "Impresionism şi Postimpresionism românesc" pot fi admirate zilnic în perioada 25-30 septembrie în Foaierul Operei Naţionale din Bucureşti, între orele 11, 00-21, 00.