Când vor fi publicate rezultatele alegerilor europene din 26 mai 2019 jpeg

Când vor fi publicate rezultatele alegerilor europene din 26 mai 2019

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 20 mai 2019

Parlamentul European va publica pe site-ul https://rezultate-alegeri.eu/ estimări naționale începând cu ora 18:00 (19:00 ora României) și va prezenta prima estimare a componenței noului Parlament după ora 20:15 (21:15 ora României), în baza rezultatelor naționale disponibile în acel moment.

Estimările componenței vor fi actualizate pe tot parcursul nopții, odată cu publicarea rezultatelor oficiale din statele membre - rezultate provizorii la nivel european sunt așteptate în jurul orei 23:15 (0:15 ora României). Orarul detaliat al publicării informațiilor poate fi consultat aici.

Începând cu data de joi 23 mai, vor fi disponibile în centrul multimedia, pe canalul „Europe by Satellite” și pe ecranele din hemiciclu, imagini cu prezența la vot a cetățenilor europeni de pe întregul continent, inclusiv a președinților Parlamentului European, Comisiei Europene și Consiliului European. Estimările și rezultatele vor fi disponibile ca animații grafice pentru difuzare, informează un comunicat al Biroului de Presă al Parlamentului European.

O compilație detaliată la nivel național a regulilor, orarului votului, listelor, candidaților și rezultatelor anterioare este disponibilă aici.

Foto sus: Sediul din Strasbourg al Parlamentului European (© Flickr / Guilhem Vellut)