«Cadoul» neobișnuit primit de Benjamin Netanyahu de la Vladimir Putin / VIDEO jpeg

«Cadoul» neobișnuit primit de Benjamin Netanyahu de la Vladimir Putin / VIDEO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 9 aprilie 2019

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a mulțumit președintelui rus Vladimir Putin, săptămâna trecută, pentru „cadoul” neobișnuit oferit Israelului. Este vorba de rămășițele pamântești ale unui soldat israelian dispărut în 1982 în Liban. 

Rămășițele pământești ale lui lui Zachary Baumel au fost reînhumate la Ierusalim, la 37 de ani după ce a dispărut în acțiune în timpul luptelor din Liban, din 1982.

Operațiunea de recuperare a rămășițelor, denumită numită „Bittersweet Song”, ar fi durat aproape doi ani. Rămășițele lui Zachary Baumel, precum și câteva obiecte personale ale soldatului, i-au fost înmânate solemn lui Benjamin Netanyahu de către Vladimir Putin în timpul vizitei premierului israelian la Moscova, pe 4 aprilie, notează publicația Times of Israel.

„Vrem să mulțumim Ministerului Apărării, armatei ruse. Nu vom uita acest gest. El va intra în istorie”, a declarat Benjamin Netanyahu în timpul ceremoniei la care au participat înalți oficiali ruși.

Puține amănunte despre detaliile operațiunii „Bittersweet Song” au ieşit la iveală până în prezent. Premierul israelian a spus că „soldații ruși, riscându-şi viața,” au recuperat rămășițele lui Zachary Baumel. Vladimir Putin a declarat că nu le-a fost „ușor” să găsească aceste rămășițe. Potrivit ziarului „The Jerusalem Post”, toate serviciile speciale ale Israelului și ale armatei sale au fost mobilizate timp de 37 de ani pentru a „aduce rămășițele soldatului acasă”.

Presa israeliană notează că rămășițele au fost descoperite de ruși, cu ajutorul armatei siriene, pe teritoriul controlat de Statul Islamic în Siria. 

Foto: kremlin.ru