Blestemul Argentinei a lovit din nou, acum Germania jpeg

Blestemul Argentinei a lovit din nou, acum Germania

📁 Istoria Sportului
🗓️ 8 iulie 2010

Reprezentativa Germaniei, învinsă de Spania în semifinalele Cupei Mondiale, a trăit, miercuri, la Durban, blestemul care pare să se abată asupra echipelor care elimină Argentina de la Mondial, între acestea aflându-se şi România în 1994, informează cotidianul AS.

Astfel, conform AS, eliminarea Argentinei a devenit sinonimă cu pierderea meciului din turului următor şi părăsirea competiţiei. Germania a învins Argentina, scor 4-0, în sferturile CM, însă a fost eliminată de Spania, la fel întâmplându-se şi la ediţia CM din 2006, când nemţii au trecut de argentinieni la penaltiuri, însă apoi au fost eliminaţi de Italia, viitoarea campioană mondială.

La Cupa Mondială din Franţa, în 1998, Olanda, echipa care a eliminat Argentina în sferturi (2-1), a fost învinsă de Brazilia în semifinale, 4-2, la loviturile de departajare.

"În SUA, în 1994, victima «blestemului» a fost România, care a trecut de Argentina, scor 3-2, în optimi. Echipa în care strălucea Gheorghe Hagi a fost eliminată apoi în sferturi de Suedia, la loviturile de departajare, scor 4-5", a notat AS.