Autor 8297 vizualizări


Elevii care au absolvit clasa a XII-a la uman au susținut miercuri proba obligatorie a profilului, la Istorie, în cadrul examenului de Bacalaureat 2018.

Vă prezentăm mai jos subiectele la Istorie:Baremul de evaluare și notare:Probele scrise ale examenului de bacalaureat au început luni, cu testul de Limba şi literatura română, iar marţi s-a desfăşurat proba la Limba şi literatura maternă, în limbile maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi italiană.

Miercuri are loc proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată joi, 28 iunie.

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de candidaţi din toate promoţiile (118.856 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 18.015 candidaţi din promoţiile anterioare), potrivit Ministerului Educaţiei.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.