Au întinerit preşedinţii Statelor Unite? jpeg

Au întinerit preşedinţii Statelor Unite?

📁 Preşedinţi americani
🗓️ 19 mai 2010

Imaginea preşedinţilor americani a fost modificată de-a lungul timpului pe bancnotele americane. Cel puţin aceasta este  concluzia la care au ajuns jurnaliştii de la „Newsweek“,   după ce au analizat evoluţia chipurilor de pe dolari:preşedinţii americani par să fi „întinerit“ treptat, iar unele trăsături faciale ­le-au fost vizibil modificate.

Pe bancnota de 50 de dolari se află chipul lui Ulysses Grant din 1929 şi a fost modificată în 1997 şi 2004. Pe bancnota de acum preşedintele Grant nu mai are ridurile care îl făceau să pară încruntat, are o altă formă a sprâncenelor şi o privire schimbată.

Bancnota de 20 de dolari pe care se află portretul lui Andrew Jackson a fost pusă în circulaţie în 1928. Aceasta a fost modificată în 1998 şi în 2003. În ultima versiune a bancnotei, Jackson nu mai are riduri şi nici pungi sub ochi, iar părul său pare mai îngrijit. În ansamblu, noua imagine a preşedintelui este uşor mai efeminată faţă de original.

Chipul lui Abraham Lincoln a ­apărut pe bancnota de 5 dolari în 1923. Aceasta a fost schimbată în 2000 şi în 2006. „Noul“ Lincoln are o frizură schimbată, sprâncene mai puţin stufoase şi o barbă mai îngrijită. Însă, schimbările cele mai mari sunt la nas şi pomeţi, care au o cu totul altă formă, dând impresia unui bărbat mult mai tânăr şi mai odihnit.

Imaginea lui Alexander Hamilton se află pe bancnota de 10 dolari din 1914, iar portretul acestuia a fost modificat în 2000 şi 2005. În urma schimbărilor, Hamilton nu mai are pungi sub ochi, are un nas mai puţin ascuţit şi pare mult mai tânăr şi mai atrăgător.

Biroul de Gravare şi Printare din cadrul Trezoreriei SUA susţine că modificările au fost făcute doar cu scopul de a împiedica falsificarea bancnotelor.