Au fost descoperite rămăşiţele unor câini preistorici jpeg

Au fost descoperite rămăşiţele unor câini preistorici

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 10 octombrie 2011

Rămăşiţele a trei câini preistorici au fost descoperite recent de paleontologi, iar unul dintre câini avea în gură osul unui mamut. Cercetătorii sunt de părere că osul ar fi fost plasat în gura animalului după moartea acestuia conform unui ritual de înmormântare.

Creierele acestor câini au fost înlăturate înainte de înmormântare, poate ca o încercare de a elibera spiritele animalelor, sugerând că relaţia apropiată a omului cu câinele datează din vremuri foarte îndepărtate.

Mietje Germonpré, paleontolog la Institutul Regal de Ştiinţe Naturale din Belgia, a declarat că osul de mamut ar fi putut fi plasat în gura câinelui pentru a-l „hrăni” pentru a acompania sufletul unui om mort în timpul călătoriei sale de după moarte. Conform publicaţiei Journal of Archaeological Science, craniile câinilor prezintă semne că oamenii le-ar fi perforat pentru a înlătura creierele. Potrivit cercetătorilor, e puţin probabil ca oamenii preistorici să fi consumat creierele ca mâncare, ci ar fi vorba de un ritual. Germonpré a declarat pentru Discovery News că multe populaţii nordice credeau că spiritul sau sufletului unei fiinţe rezidă în cap. „Multe dintre aceste populaţii făceau o gaură în craniu pentru ca spiritul animalului ucis să poată fi eliberat”.

Sursa:  http://www.dailymail.co.uk/