Atac terorist la Paris, cu câteva zile înaintea alegerilor prezidențiale  Un poliţist a fost ucis / VIDEO  jpeg

Atac terorist la Paris, cu câteva zile înaintea alegerilor prezidențiale. Un poliţist a fost ucis / VIDEO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 21 aprilie 2017

Un polițist a fost ucis, iar alți doi agenți de poliție și o turistă străină au fost răniți, joi noaptea, în urma unui incident terorist care a avut loc pe bulevardul Champs Elysees, din Paris. Autoritățile franceze au anunțat că atacatorul a fost neutralizat.

O maşină a oprit în dreptul unui vehicul al poliţiei, iar un individ a deschis focul cu o armă automată spre poliţişti. În schimbul de focuri care a urmat au murit un poliţist şi atacatorul. Identitatea atacatorului ce a ucis un poliţist şi a rănit alte trei persoane joi noaptea în Paris ”este cunoscută şi a fost verificată”, a anunţat procurorul general al Franţei, Francois Molins, relatează Mediafax.

Molins a refuzat însă să dezvăluie identitatea bărbatului, pentru a proteja ancheta ce este în curs. Potrivit unor surse citate de presa franceză, atacatorul era vizat de o anchetă pentru că şi-ar fi manifestat intenţia de a ucide agenţi de poliţie.

Publicaţia Le Parisien afirmă că documentele de înmatriculare ale vehiculului utilizat de atacator sunt pe numele lui Karim C, un bărbat în vârstă de 39 de ani, care în 2003 a fost condamnat la 20 de ani de închisoare după ce a încercat să ucidă trei persoane.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, într-un comunicat difuzat în cursul nopţii de joi spre vineri, atacul armat comis în centrul oraşului Paris, anunţă Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

O turistă străină a fost rănită în atacul armat produs joi seară în centrul oraşului Paris, anunţă surse din cadrul poliţiei citate de cotidianul Le Figaro, fără a dezvălui naţionalitatea victimei.

”O turistă a fost rănită de gloanţe, având răni la un picior”, a declarat un oficial din cadrul poliţiei franceze.

Citește și: 

LIVE Dezbatere „Historia”, ora 11.00. Alegeri sub gloanţe la Paris