Armata rusă a recunoscut pentru prima oară că a înregistrat pierderi în Ucraina jpeg

Armata rusă a recunoscut pentru prima oară că a înregistrat pierderi în Ucraina

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 27 februarie 2022

Armata rusă a recunoscut, duminică, pentru prima oară că a înregistrat pierderi umane în cursul invaziei sale în Ucraina, fără a da cifre.

„Militarii ruşi dau dovadă de curaj, executându-şi misiunile de luptă. Din nefericire, există morţi şi răniţi. Dar pierderile noastre sunt mai mici” decât în tabăra ucraineană, a declarat generalul Igor Konaşenkov (foto sus), purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat duminică într-o apariţie televizată alături de ministrul apărării şi şeful Statului Major că a dispus o stare ridicată de alertă pentru forţele nucleare de „descurajare” ca urmare a „declaraţiilor agresive” ale ţărilor din NATO la adresa ţării sale, după ce acestea au luat măsuri economice neprietenoase.

„Dragi colegi, vedeţi acţiunile neprietenoase ale ţărilor din Vest în ceea ce priveşte partea economică, despre care ştim cu toţii, dar înalţii oficiali NATO se exprimă agresiv la adresa Federaţiei Ruse, motiv pentru care ordon ministerului apărării şi şefului marelui stat major să treacă forţele de descurajare ale Armatei într-un regim special de serviciu combativ”, a spus Putin într-o apariţie televizată alături de ministrul Apărării şi şeful marelui stat major, citat de TASS.