Armata indiană a anunțat că a găsit urmele lui Yeti în Himalaya / FOTO jpeg

Armata indiană a anunțat că a găsit urmele lui Yeti în Himalaya / FOTO

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 2 mai 2019

Armata indiană a anunțat, prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter, că a descoperit urme de 80 de centimetri, care ar aparține unui Yeti, în apropiere de tabăra de bază Makalu din Himalaya. 

Nu este clar dacă echipa de expediție a fost serioasă în legătură cu anunțul descoperirii sau făcea doar un experiment îndreptat spre cei care o urmăresc pe rețeaua de socializare, scrie New York Times.

Fotografiile pe care echipa le-a postat arată câteva urme impresionante în zăpadă, una direct în fața celeilalte. Utilizatorii de pe Twitter au răspuns imediat mesajului, numit urmele „podiumul unui Yeti“ sau spunând că Yeti probabil că țopăia, pentru că urmele sunt în linie, în loc să fie una lângă alta. Alții au scris că este vorba despre „o creatură mitică cu un singur picior“. Unul dintre ei a rugat politicos armata să „șteargă postarea ca să evite o rușine internațională pentru India“.

Yeti 2 jpg jpeg
Yeti 3 jpg jpeg

Însă ce este un Yeti? Ar putea aparține aceste urme unuia? Este Yeti real?

Yeti este verișorul misterios al lui Bigfoot, amândoi făcând parte din aceeași familie extrem de bine ascunsă. Sunt jumătate om, jumătate creatură-ce-i mai bun din ambele lumi. Legende de umanoizi care pândesc la marginile civilizației există de secole și sunt parte din folclorul mai multor culturi.

Lucrul extraordinar legat de aceste urme este faptul că au 80 de centimetri, a spus Daniel C. Taylor, autor al „Yeti: Ecologia unui mister“. Și pentru că un animal solitar nu poate supraviețui singur, potrivit lui Taylor există două posibilități: Fie există o populație de creaturi foarte mari care cutreieră munții Himalaya, fie urmele sunt de la un urs și puiul său.

Taylor a adăugat că urmele vor conduce, cel mai probabil, la o ursoaică și puiul său.

„În fiecare caz, veți descoperi că urmele de Yeti sunt făcute de fapt de ursul negru de Himalaya, Ursus thibetanus“, precizează Taylor.