Arheologii israelieni au recreat fragmente din pardoseala celui de al Doilea Templu din Ierusalim | VIDEO jpeg

Arheologii israelieni au recreat fragmente din pardoseala celui de-al Doilea Templu din Ierusalim | VIDEO

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 30 decembrie 2020

Când Iisus a pășit prin vechiul templu din Ierusalim, picioarele lui au călcat pe dale de forme geometrice, în tonuri pământii și reci la atingere, susțin arheologii israelieni, care au recreat fragmente din pardoseala templului.

„Am făcut chiar și zgârieturi și tot felul de semne care să le dea același aspect ca atunci", a declarat arheologul Assaf Avrahams, de lângă o replică a pardoselii de un metru pătrat, instalată pe Muntele Măslinilor, cu vedere la orașul vechi al Ierusalimului și la locurile sfinte, conform Agerpres.

Potrivit Noului Testament, Iisus a mers la templu în copilărie pentru pelerinaj și studiu, iar la maturitate i-a alungat pe cei care vindeau și cumpărau și a răsturnat mesele celor care schimbau bani. Templul a fost restaurat și mărit la porunca regelui Irod, la fel ca alte mari structuri din Iudeea perioadei romane.

În urma analizării dalelor rămase din ruinele templului, arheologii au putut identifica materialele folosite la realizarea acestora: calcar, piatră de la Marea Moartă, dar și marmură importată.