Aretha Franklin, regina muzicii soul, a murit la vârsta de 76 de ani jpeg

Aretha Franklin, regina muzicii soul, a murit la vârsta de 76 de ani

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 16 august 2018

Cântăreața americană Aretha Franklin a murit, la vârsta de 76 de ani, din cauza unui cancer pancreatic.​ În urmă cu două zile, familia anunța că Aretha Franklin este grav bolnavă și primește îngrijire paliativă, potrivit BBC.

"Regina muzicii soul", în vârstă de 76 de ani, se afla alături de familie, în locuința sa din orașul american Detroit. Vestea despre starea de sănătate gravă a lui Franklin a atras o avalanșă de mesaje pe rețelele de socializare online, din partea a numeroși artiști, de la Missy Elliott la Boy George. "Mă rog pentru regina muzicii soul", a scris Mariah Carey pe platforma de micro-blogging Twitter. I s-au alăturat, printre alții, Beyonce, Alicia Keys și Mary J. Blige. Informațiile despre starea de sănătate proastă a Arethei Franklin circulă de mai mulți ani. De altfel, Franklin s-a luptat mulți ani cu dependența de alcool și a fumat și foarte mult. De asemenea, în 2010, artista a fost diagnosticată cu un cancer.  Anul trecut, Franklin a declarat că va renunța în curând la turnee, dar calendarul ei includea concerte cel puțin până în iunie anul acesta.    

Aretha Franklin este cântăreața cu cele mai multe hituri incluse în topurile muzicale, precum Billboard, cu 112 piese, dar și unul dintre muzicienii cu cele mai multe albume vândute, peste 75 de milioane de unități