Angela Merkel: Germania se află într unul din cele mai grele momente de după cel de al Doilea Război Mondial jpeg

Angela Merkel: Germania se află într-unul din cele mai grele momente de după cel de-al Doilea Război Mondial

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 19 martie 2020

Cancelarul german Angela Merkel a transmis miercuri seară, într-un discurs televizat, un îndemn către populația Germaniei pentru respectarea tuturor restricțiilor impuse de autorități în această perioadă.

Germania se află într-unul din cele mai grele momente de după cel de-al Doilea Război Mondial, a argumentat cancelarul german.

„Epidemia de coronavirus ne schimbă dramatic viețile. Ideea noastră despre normalitate, viața publică, interacțiuni sociale este testată cum nu a mai fost până acum”, a declarat Angela Merkel, conform Mediafax.

În cadrul discursului, Angela Merkel îi roagă pe cetățeni să respecte distanța socială recomandată de autorități.

„Trebuie să limităm cât mai mult riscul de a ne infecta unii pe alții”, a transmis cancelarul Germaniei.

„Vreau să transmit clar că ne confruntăm cu o epidemie și că Guvernul federal și guvernele landurilor fac tot posibilul pentru a proteja comunitățile și pentru a limita efectele negative de natură economică, socială și culturală. Dar trebuie să înțelegeți că este nevoie de contribuția fiecăruia. (...) Germania are un sistem medical excelent, poate unul dintre cele mai bune din lume. Acest lucru poate să ne ofere încredere. Însă spitalele noastre ar fi depășite de situație dacă ar fi internate în scurt timp multe persoane care ar suferi de coronavirus”, a subliniat Angela Merkel.

În Germania, numărul persoanelor infectate de coronavirus a ajuns la 12.327 și s-au înregistrat 28 de decese. La nivel mondial bilanțul epidemic a ajuns la 8.917 de morți și 217.325 de persoane depistate pozitiv cu coronavirus. În Europa, Germania ocupă poziția a treia la numărul de persoane infectate, pe primul loc fiind Italia, țară în care s-au înregistrat doar în ultimele 24 de ore 475 de decese. Spania este pe locul 2 cu 105 decese în ultimele 24 de ore și aproximativ 3.000 de cazuri confirmate pozitiv.