Amendă de până la 2 500 de lei pentru vizitatorii care ating operele lui Brâncuşi din Târgu Jiu jpeg

Amendă de până la 2.500 de lei pentru vizitatorii care ating operele lui Brâncuşi din Târgu Jiu

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 26 aprilie 2017

Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat un proiect de hotărâre prin care se interzice atingerea operelor lui Constantin Brâncuşi aflate în cele două parcuri din Târgu-Jiu. Este vorba de Masa Tăcerii, lucrările aflate pe Aleea Scaunelor, două bănci din piatră, Poarta Sărutului şi Coloana fără de Sfârșit.

Hotărârea de interdicţie a fost luată după ce, în ultimele săptămâni, mai mulţi tineri aflaţi în vizită la Coloana lui Brâncuşi au scrijelit-o cu diferite nume şi însemne, informează Adevărul.

De asemenea, prin hotărârea adoptată se interzice accesul pe Aleea Scaunelor şi în preajma operelor a bicicliştilor, persoanelor însoţite de animale şi a celor care se deplasează cu role, skateboard şi a vehiculelor cu sau fără motor în afară de cele care se ocupă de salubrizare sau a laboratoarelor mobile de cercetare şi monitorizare a operelor.

Amenda pentru cei care încalcă această hotărâre este între 500 şi 2500 de lei. Amenzile vor fi aplicate de către poliţiştii locali. Măsurile vor fi puse în aplicare după ce se va obţine avizele de Ministerul Culturii.

În toamna anului trecut, preşedintele Klaus Iohannis a fost fotografiat în timp ce stătea pe un scaun de la ”Masa Tăcerii”, una dintre operele lui Constantin Brâncuşi din Parcul Central din Târgu Jiu, în zonă fiind inscripţii prin care vizitatorii sunt rugaţi să nu atingă operele artistului.