Conflicte dintre generaţii png

Ambulanţa cu care ar fi fost transportat John F. Kennedy după asasinat, licitată

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 25 ianuarie 2011

Presupusa ambulanţă cu care a fost transportat trupul neînsufleţit al fostului preşedinte american John F. Kennedy, după asasinatul din 1963, a fost achiziţionată de un colecţionar pentru suma de 120.000 de dolari, la o licitaţie organizată în Arizona (SUA), informează Reuters.

Colecţionarul din Arizona a cumpărat maşina Pontiac Bonneville, în ciuda zvonurilor conform cărora ambulanţa ar fi un fals.

Ambulanţa a fost prezentată drept maşina care a aşteptat avionul Air Force One la baza Andrews Air Force şi l-a transportat pe Kennedy la Bethesda Naval Hospital pentru autopsie, ulterior fiind folosită pentru mutarea trupului neînsufleţit al fostului preşedinte la U.S. Capitol.

JFK ambulance jpg jpeg

Fotografii celebre din noaptea de 22 noiembrie 1963 o prezintă pe fosta primă doamnă a Statelor Unite ale Americii Jackie Kennedy, într-o rochie pătată cu sângele soţului ei, ţinându-se de mână cu cumnatul său Robert F. Kennedy, amândoi privind sicriul preşedintelui care era băgat într-o ambulanţă.

Autenticitatea vehiculului a fost pusă sub semnul întrebării după ce cu câteva zile înainte de lecitaţie, site-ul de automobile Jalopnik.com a prezentat un material în care se preciza că adevărata ambulanţă a fost distrusă în 1986.

Reprezentanţii casei de licitaţii Barret-Jackson au declarat că au verificat autentiticitatea maşinii.

Colecţionarul care a achiziţionat ambulanţa este convins că aceasta este autentică, precizând că este fericit că a achiziţionat "o bucată de istorie".

Ambulanţa a fost scoasă la licitaţie de un anestezist din Kansas, care a achiziţionat-o în 2009.