Autor 4800 vizualizări


Telefonul personal al lui Adolf Hitler pe careîl folosea în buncăr este scos la vânzare. Licitaţia, care va avea loc în Statele Unite ale Americii, va porni de la suma de 300 000 de dolari.

Telefonul a fost prezentat lui Hitler de către Wehrmacht, şi a fost folosit de către Fuhrer în ultimii doi ani din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Iniţial, proiectat fiind de către Siemens, telefonul era negru, dar ulterior a fost personalizat special pentru liderul nazist:a fost vopsit roşu, inscripţionat cu numele lui şi cu o svastică.

Telefonul a fost găsit în buncărul nazist de către ofiţerul britanic Ralph Rayner, la numai câteva zile după finalul războiului. Obiectul a fost moştenit de către fiul britanicului, Ranulf Rayner:„tatăl meu nu vedea în telefon o mărturie a zilelor de glorie ale lui Hitler, ci mai mult a înfrângerii lui, un fel de pradă de război”, a declarat acesta pentru CNN.

În catalogul licitaţiei, telefonul este descris ca fiind „cea mai destructivă armă din toate timpurile, care a trmis la moarte milioane de oameni din întreaga lume”.