Acum putem „citi” mai ușor Columna lui Traian jpeg

Acum putem „citi” mai ușor Columna lui Traian

📁 Dacia antică
Autor: Redacția
🗓️ 18 martie 2015

Prestigioasa revistă National Geographic a publicat un amplu material despre Columna lui Traian și importanța ei ca document istoric pentru istoria războaielor daco-romane. Mai mult, în premieră, National Geographic a realizat o prezentare grafică extraordinară a reliefurilor Columnei ce permite o „citire” mai ușoară a acestui izvor, ca o bandă desenată antică.

Puteți accesa prezentarea grafică aici:http://www.nationalgeographic.com/trajan-column/index.html

Prezentarea grafică făcută de NatGeo
Prezentarea grafică făcută de NatGeo

Prezentarea grafică făcută de NatGeo

Articoluldin National Geographic nu se concentrează exclusiv asupra Columnei lui Traian. Prezintă și istoria cuceririi Daciei de către romani, precum și civilizația dacă.

Jurnaliștii de la National Geographic au stat de vorbă, în vederea redactării materialului, și cu directorul Muzeului Național de Istorie al României, precum și cu un arheolog român. Gelu Florea, de la Universitatea Babeș-Bolyai, face săpături la Sarmizegetusa de mai mulți, iar împreună cu echipa sa de cercetare a identificat mai bine de 260 de terase construite de daci. „Este uimitor să vezi cât de cosmopoliți erau acolo în munți”, a declarat Florea pentru National Geographic. „[Sarmizegetusa] este cea mai mare, cea mai reprezentativă și cea mai complexă așezare din Dacia.”