Abu Bakr al Baghdadi, liderul ISIS, ucis într un raid efectuat de aviația rusă?  jpeg

Abu Bakr al-Baghdadi, liderul ISIS, ucis într-un raid efectuat de aviația rusă?

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 16 iunie 2017

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat vineri că este posibil ca liderul grupării teroriste ISIS (Statul Islamic), Abu Bakr al-Baghdadi, să fi fost ucis într-un raid efectuat de aviația rusă la 28 mai într-o suburbie din sudul orașului Raqqa.

La sfârșitul lunii mai, armata rusă a eliminat la periferia sudica a Raqqa o serie de înalți comandanți ai Statului Islamic, precum și aproximativ 30 comandanți de nivel mediu și 300 de luptători de rând, potrivit unui comunicat al ministerului, citat de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să comenteze anunțul făcut anterior de Ministerul Apărării rus. Peskov a spus că subiectul legat de al-Baghdadi ține de competența Ministerului Apărării, îndemnând presa să ceară precizări acestuia.

La rândul său, ministrul de externe rus Serghei Lavrov, citat de RIA, a declarat că Rusia, deocamdată, nu are ”o confirmare de 100%” a informației despre eliminarea liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi.

De asemenea, coaliția internațională antijihadistă, condusă de SUA, a anunțat vineri că nu poate să confirme dacă Abu Bakr al-Baghdadi a fost sau nu ucis.