Abonează te acum la Historia + Historia Special pe minimum 12 luni și vei primi cadou cartea “Retragerea lui Napoleon din Rusia” png

Abonează-te acum la Historia + Historia Special pe minimum 12 luni și vei primi cadou cartea “Retragerea lui Napoleon din Rusia”

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 15 iunie 2015

Abonează-te acum la Historia+Historia Special pe minimum 12 luni și vei primi cadou cartea “Retragerea lui Napoleon din Rusia. Memoriile MAIORULUI VIONNET, 1812” de Louis Joseph Vionnet. 

Retragerea lui Napoleon din Rusia. Memoriile MAIORULUI VIONNET, 1812. De Louis Joseph Vionnet. 

Memoriile maiorului Louis Joseph Vionnet despre dezastruoasa campanie a lui Napoleon în Rusia din 1812 constituie o lectură atractivă, detaliată şi plină de anecdote personale şi aspecte interesante din viaţa de soldat din secolul al XIX-lea.

Relatarea lui se concentrează îndeosebi asupra retragerii din Moscova, dar el a participat la toate marile bătălii şi a urmărit întreaga campanie, de la primele manevre din iulie 1812 până la începutul anului 1813, când francezii au fost urmăriţi de cazaci prin întreaga Prusie. A fost prezent la distrugerea Smolenskului, a mers pe câmpul de luptă de la Borodino şi a fost martorul marelui incendiu din Moscova. Vionnet a fost maior în Regimentul de puşcaşi-grenadieri, un regiment al veteranilor din Garda Imperială, iar istorisirea sa oferă o perspectivă inedită asupra elanului, moralului şi coeziunii acestei forţe militare de elită.

LOUIS JOSEPH VIONNET, viconte de Maringoné, s-a născut în Longueville în 1769, ca fiu al unui cizmar şi al unei dantelărese. A intrat în artilerie în 1793 şi a fost promovat căpitan în 1794. A luptat în Italia în 1796, în infanteria de linie în 1798 ?i în Garda Imperială de grenadieri în 1806, participând la campaniile din Prusia, Polonia şi Spania. În 1809, a intrat în Regimentul de puşcaşi al Gărzii, a luptat din nou în Spania în 1811, iar apoi, având gradul de maior, a luat parte în 1812 la campania din Rusia, căreia i-a supravieţuit.S-a retras din armată în 1831 şi a murit în 1834.

In plus, daca esti student sau pensionar vei beneficia de o extra reducere de 10% fara de pretul de abonament!

Pentru a beneficia de extra reducerea de 10% faţă de preţul de abonament trimiteţi fie copia carnetului de student vizat pe anul universitar în curs, fie copia talonului de pensie pe ultima lună, la abonamente@adevarulholding.ro  sau la fax 0372.130.068  http://abonamente.adevarul.ro/9_historia 

historia carte abonament iunie 300x250 png png