A murit Mary Ellis, pilot în cel de al Doilea Război Mondial jpeg

A murit Mary Ellis, pilot în cel de-al Doilea Război Mondial

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 26 iulie 2018

Mary Ellis, una dintre ultimele femei pilot din cel de-al Doilea Război Mondial, a murit pe 26 iulie 2018 la vârsta de 101 ani. Ea a fost una dintre pionierii aviaţiei, în timpul războiului revenindu-i sarcina de a conduce bombardiere la linia frontului.

Mary s-a înrolat în organizaţia britanică auxiliară de transport aerian (ATA) în 1941, în urma unui spot publicitar la radio. Ea a pilotat în jur de 1000 de avioane timp de patru ani, incluzând 400 de avioane tip Spitfire şi 47 de bombardiere Wellington. După război, s-a mutat pe insula Wight, în zona sudică a Angliei, unde a fost manager al aeroportului în perioada 1950 – 1970.

mary3 jpg jpeg

Cât despre faptul că a fost una dintre puţinele femei pilot care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, Mary îşi amintea că „mulţi oameni erau alături de mine şi mă urmăreau cum decolam”. Întrebată fiind care este avionul ei preferat, ea a răspuns: „Spitfire-ul este, aşa cum ştie toată lumea, un avion încântător. Să zbori este absolut fantastic – iar el reacţionează rapid la orice comandă pe care ar vrea să o dai”.

Sursa: cnn.com