A murit  celebrul designer Karl Lagerfeld  Directorul creativ Chanel avea 85 de ani jpeg

A murit celebrul designer Karl Lagerfeld. Directorul creativ Chanel avea 85 de ani

📁 Istoria Modei
Autor: Redacția
🗓️ 19 februarie 2019

Este doliu în lumea modei: celebrul designer, Karl Lagerfeld a fost găsit mort astăzi, 19 februarie. Directorul creativ al casei Chanel avea 85 de ani. Lagerfeld a lipsit la ultimele două prezentări de modă de la Paris, de la finalul lui ianuarie.

Omul care a revitalizat casa Chanel din postura de director creativ, creator de geniu, personaj enigmatic şi designer exigent, Karl Lagerfeld a murit în dimineaţa zilei de 19 februarie într-un spital din comuna pariziană Neuilly-sur-Seine, unde fusese internat cu o zi în urmă. Momentan, nu este cunoscută cauza exactă a morţii. 

Starea de sănătate a lui Lagerfeld a fost îngrijorătoare în ultimele săptămâni. Pentru prima dată în cariera sa, creatorul de modă german nu a participat la lansarea colecţiei de primăvară Chanel, care a avut loc pe 22 ianuarie în cadrul evenimentului Săptămâna Modei de la Paris. 

Karl Otto Lagerfeld, născut pe 10 septembrie 1933, la Hamburg, se află la conducerea departamentului de creaţie al casei Chanel din anul 1983. A fost, de asemenea, director de creaţie al casei Fendi din 1965 şi a colaborat ocazional cu brandurile de modă Chloe, Jean Patou, H&M, Hogan şi Macy's.

Citiți mai multe despre Karl Lagerfeld aici:

Monocromatica excentrică. Karl Lagerfeld, moştenitorul casei Chanel