A fost descoperită prima biserică din America jpeg

A fost descoperită prima biserică din America

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 29 noiembrie 2011

Biserica în care legendara Pocahontas s-a căsătorit cu un englez cultivator de tutun la fel de celebru, John Rolfe, în 1614, a fost descoperită recent de un arheolog american.

William Kelso a descoperit rămăşiţele lăcaşului de cult în Jamestown, Virginia, dar şi urme a 4 morminte din aceeaşi perioadă, relatează Daily Mail. Se crede că acolo au fost îngropaţi un cavaler, doi căpitani şi reverendul Robert Hunt, primul cleric ce a slujit aici.

Potrivit arheologului, în aceasta biserică protestantă s-a căsătorit Pocahontas, emblematica figură a nativilor amerindieni, în 1614. Acesta este convins că în zonă mai erau două lăcaşuri de cult, mai vechi decât acesta, însă deocamadată nicio rămăşiţă a acestora nu a fost găsită.

În perioada de dinaintea căsătoriei, în zonă s-a pus bazele unei colonii formate din 100 de bărbaţi din Anglia, prima aşezare permanentă în America de Nord, în 1607.Pocahontas a fost fiica căpeteniei amerindiene Powhatan-Sachem şi mediatoare între englezi şi tribul ei. Ea s-a convertit la creştinism, plecând in Anglia, unde a şi murit, la vârsta de 21 de ani, nu înainte de a da naştere unui fiu, Thomas Rolfe.

În zonă vor mai fi efectuate săpături, mai ales că au fost descoperite mai multe obiecte din secolul XVII.S

Sursa:www.ziare.com