A fost descoperit un nou portret al lui Mozart jpeg

A fost descoperit un nou portret al lui Mozart

Un tânăr cu un chip rotund care apare într-un portret din secolul al XVIII-lea ce i-a pus în încurcătură pe experţi timp de secole are acum un nume:Wolfgang Amadeus Mozart.

Potrivit versiunii online a cotidianului “The Telegraph”, cercetătorii de la muzeul Mozarteum din Salzburg au anunţat vineri că au identificat fără urmă de îndoială chipul din tablou, în persoana genialului muzician. Aceştia au spus că din cele 14 portrete cunoscute ale acestuia, numai unul îl înfăţişează cu ochii aţintiţi către privitor şi fără semnătura perucii pudrate. Expertul Cristoph Grosspietch spune că descoperirile muzeului se bazează pe examinări ale portretului şi ale documentelor istorice ale acelor vremuri.

De asemenea, acesta precizează că aceiaşi experţi au ajuns la concluzia că un alt portret, înfăţişând un tânăr care ţinea în palmă un cuib de păsări, nu era Mozart, după cum se crezuse. Wolfgang Amadeus Mozart s-a născut în anul 1756, în Salzburg şi a fost unul dintre cei mai talentaţi compozitori în domeniul muzicii clasice. Este cunoscut pentru pasiunea faţă de munca sa şi pentru ritmul de lucru supraomenesc, iar opera sa include o mulţime de lucrări de geniu, printre care se numără opere (“Răpirea din Serai”, “Nunta lui Figaro”, “Flautul fermecat”), sonate pentru pian, concerte pentru pian şi orchestră, simfonii, serenade.