A fost anunțat programul funeraliilor Reginei Ana jpeg

A fost anunțat programul funeraliilor Reginei Ana

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția
🗓️ 2 august 2016

La o zi după moartea Reginei Maria, Casa Regală a anunțat programul funeraliilor. Conform dorinței Regelui Mihai, soția sa va fi înmormântată potrivit tradițiilor familiei. Ultimele funeralii regale din România au fost organizate în iulie 1938 la moartea Reginei Maria.

Potrivit programului anunțat, trupul neînsuflețit al Reginei Ana va ajunge în România în data de 9 august, iar de la aeroport, va fi transportat la Castelul Peleș.  De marți, 9 august 2016, ora 17.00, până miercuri, 10 august 2016, ora 18.30, corpul neînsuflețit al Reginei va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș. În acele zile sunt așteptate la Castel vizite din partea oficialităților pentru transmiterea condoleanțelor, iar publicul și presa nu vor avea acces în Holul de Onoare al castelului pe durata șederii sicriului la Domeniul Regal Sinaia.

În seara de miercuri, 10 august, corpul neînsuflețit al Reginei va fi adus la Palatul Regal din București, acolo unde, în zilele de 11 și 12 august, publicul este binevenit să aducă un ultim omagiu. 

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 13 august. Sicriul va fi așezat pe un catafalc în Piața Palatului Regal, unde va avea loc o ceremonie religioasă. De la ora 11.35 la ora 12, Cortegiul funerar va merge, cu viteză redusă, pe traseul Piața Palatului Regal – Bulevardul Magheru – Piața Romană – Piața Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle – Arcul de Triumf. De la Arcul de Triumf, Cortegiul funerar va continua traseul, cu viteză obișnuită, către Curtea de Argeș, în intervalul orar 12 – 14.45, pe ruta Arcul de Triumf, Mogoșoaia, Buftea, Titu, Găești, Topoloveni, Pitești, Curtea de Argeș. 

La ora 15.00, va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeș. Ceremonia înmormântării va fi privată, în prezența Familiei Regale a României și a membrilor Familiilor Regale străine, prezente la eveniment.

Mesaje de condoleanțe pot fi transmise online la http://www.familiaregala.ro/mesaje.

Programul complet al funeraliilor este disponibil pe site-ul http://www.familiaregala.ro/