70 de ani de la lansarea rachetei cu care Hitler a vrut să îngenuncheze Anglia jpeg

70 de ani de la lansarea rachetei cu care Hitler a vrut să îngenuncheze Anglia

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 3 octombrie 2012

Miercuri, 3 octombrie, se vor împlini 70 de ani de la lansarea primei rachete V-2, arma dezvoltată de inginerii lui Hitler şi folosită în timpul bombardamentelor asupra oraşelor britanice, în cel de-Al Doilea Război Mondial. Racheta este una dintre cele mai importante invenţii ale secolului XX, notează jurnaliştii de la The Daily Mail.

V-2 este prima rachetă balistică de lungă distanţă şi lume şi totodată primul obiect construit de om care a efectuat un zbor suborbital. Racheta a fost prezentantă pe 3 octombrie 1942.

Până la sfârşitul războiului, respectiv în mai puţin de trei ani, rachetele V-2 au fost lansate spre Anglia de peste 1.400 de ori. În urma acestor atacuri se estimează că ar fi murit peste 7.500 de persoane, atât militari, cât şi civili.

Alte 12.000 de persoane care lucrau la uzina unde se produceau rachetele au murit în această perioadă. Pentru uzina germană Mittelwerk munceau, în principal, prizonierii unui lagăr de concentrare din apropiere.

Peste 3.000 de rachete V-2 au fost lansate în timpul războiului.

Acest tip de rachetă este considerat strămoşul rachetelor moderne, inclusiv ale rachetelor folosite în cadrul programelor spaţiale ale Statelor Unite şi ale Uniunii Sovietice.

sursa:http://www.gandul.info