Holocaust, pe scurt, în 14 lucruri înfricoşătoare mai puţin cunoscute jpeg

Holocaust, pe scurt, în 14 lucruri înfricoşătoare mai puţin cunoscute

📁 Holocaust
Autor: Redacția

Holocaustul este considerat cel mai mare genocid al tuturor timpurilor. Se estimează că, într-un deceniu, au fost omorâţi în jur de 11 milioane de oameni. Jumătate dintre ei erau evrei. Holocaustul este un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ 11 milioane de oameni, dintre care jumătate evrei, din Europa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.  

  Programul de exterminare a evreilor a fost plănuit şi executat de regimul naţional-socialist din Germania, condus de Adolf Hitler. Adevărul.ro vă prezintă cele mai înfricoşătoare statistici şi informaţii despre Holocaust: 

  - În timpul Holocaustului au murit peste 1,1 milioane de copii au murit. 

  - Cei mai mulţi oameni au fost ucişi în septembrie 1941, lângă Kiev. În doar două zile au fost omorâţi mai bine de 33.000 de evrei. Aceştia au fost împuşcaţi de trupele germane. 

  - În perioada 1933 – 1945, mai bine de 11 milioane de bărbaţi, femei şi copii au fost omorâţi. Aproape jumătate dintre ei erau evrei. 

  - Trupele naziste puneau o parte din prizonierii evrei să îngroape sau să incinereze alţi evrei. Ulterior, aceştia erau şi ei omorâţi. 

  - „Noaptea geamurilor sparte” - a avut loc în 1938, când naziştii au atacat comunităţile evreieşti din Germania şi Austria. Naziştii au distrus atunci mai bine de 1.000 de sinagogi, atacând inclusiv spitalele, şcolile, casele şi cimitirele evreieşti. 30.000 de evrei au fost arestaţi în noaptea respectivă. 

  - În cea mai mare tabără dedicată evreilor, situată în Polonia, în jur de 1% din populaţie murea în fiecare lună, de foame şi de sete. 

  - Se estimează că în jur de o treime din populaţia evreiască de pe planetă a murit atunci. 

  - Pentru a evita panica, naziştii le spuneau evreilor care intrau în camerele de gazare că urmează să fie spălaţi şi dezinfectaţi. Alţi evrei aveau rolul de a-i calma şi a-i asigura că urmează să facă duş. 

  - În complexul Auschwitz au murit peste un milion de oameni. Acesta deţine recordul din acest punct de vedere.  

  - Se estimează că au murit, în timpul Holocaustului, în jur de 220.000-500.000 de romi. 

  - Au mai fost omorâţi oponenţii lui Hitler, martorii lui Iehova şi homosexualii. 

  - Majoritatea prizonierilor erau transportaţi spre taberele de muncă sau de exterminare cu ajutorul vagoanelor pentru animale. Acestea nu aveau hrană, apă, toaletă sau ventilaţie. Cel mai lung transport s-a întins pe 18 zile şi niciunul dintre prizonieri nu a supravieţuit.  

  - Doctorul Josef Mangele, cunoscut ca „Îngerul Morţii” pentru experimentele sale sadice, era fascinat de gemeni. Printre altele, el a încercat să unească doi gemeni, în încercarea de a crea siamezi. Guido şi Ina au fost omorâţi chiar de părinţi, care nu au mai putut să-i vadă suferind. 

  - În 1935, Hitler a introdus o lege care nu le permitea nemţilor să se căsătorească sau să întreţină relaţii sexuale cu evreii. Aceeaşi lege a lăsat evreii fără cetăţenia nemţească şi fără mare parte din drepturi. 

  Sursa: factretriever.com