Ce au simțit românii din Ucraina când au văzut că statul român invită la parada de 1 decembrie reprezentanți militari ai statului ucrainian?/ VIDEO  jpeg

Ce au simțit românii din Ucraina când au văzut că statul român invită la parada de 1 decembrie reprezentanți militari ai statului ucrainian?/ VIDEO

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 4 decembrie 2017

Drept mulțumire pentru faptul că Ucraina a adoptat o lege a învăţământului prin care învăţământul gimnazial, liceal şi universitar se va desfăşura numai în limba ucraineană, fiind desfiinţate şcolile în limba română, deşi în ţara vecină trăiesc peste 400.000 de români, Ministerul Apărării de la București i-a invitat pe militarii ucrainieni să defileze de Ziua Națională a României. Totul sub privirile atente ale președintelui Klaus Iohannis, comandantul suprem al Armatei Române. 

Poziția lui Klaus Iohannis este și mai de neînțeles, de vreme ce și-a anulat o vizită oficială în Ucraina, în luna octombrie, tocmai din cauza adoptării acestei legi de către statul ucrainian. Ce au simțit românii din Ucraina când au văzut că staul român invită la parada de 1 decembrie reprezentanți militari ai statului ucrainian?!?

Iată ce a precizat Ministerul Apărării despre militari ucraineni care au defilat pe sub Arcul de Triumf, în programul oficial al paradei de 1 decembrie:

U 2 jpg jpeg

„Defilează în continuare detașamentul militar ucrainean, condus de locotenent-colonelul Ivan CHAYKIN. Drapelul de stat al Ucrainei este purtat de cei mai buni cadeţi din cadrul Academiei Militare Odessa, cu experienţă de luptă în cadrul operaţiilor de protecţie a integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Academia Militară Odessa este unica instituţie de învătăţământ superior militar ce asigură pregătirea şi instruirea viitorilor ofiţeri din trupele aeropurtate, infanterie navală, cercetare militară şi forţe speciale, specialişti în logistică şi armament rachete şi artilerie”.

Mai multe despre situația românilor din Ucraina aiciUcraina – România: 1-0. Are România un plan B pentru susţinerea şcolilor româneşti din Ucraina?

Dacă doriți să revedeți defilarea soldaților ucraineni de Ziua Națională a României, la minutul 8:28