Autor 55115 vizualizări


Un sat din România a fost inclus în topul celor mai frumoase destinaţii turistice din lume. Inclus în patrimonial UNESCO, satul vechi de sute de ani este lipsit de termopane sau culori ţipătoare ale caselor şi funcţionează după reguli proprii.

Scriitoarea Sylvie Bigăr a realizat topul celor mai frumoase sate din lume. După ce a şi-a dedicat timpul pentru a explora aceste „locuri secrete“, Bigăr a concluzionat că pot deveni una dintre cele mai frumoase destinaţii de vacanţă.

„Un sat mic poate oferi elemente de aventură, noutate, frumuseţe, precum şi un sentiment de descoperire a istoriei. Faptul că ştii că sunt acolo de atât de mult timp şi nu au fost încă «descoperite» îţi trezeşte spiritul şi îţi aduce un sentiment de pace“, a spus Bigăr pentru businessinsider.com.  

Printre satele incluse în topul scriitorului se numără şi o destinaţie din România.

Viscri

Acest sat saxon a avut norocul de a deveni beneficiarul Fundaţiei Mihai Eminescu Trust, o organizaţie non-profit înfiinţată de Prinţul Charles, având ca obiectiv protejarea patrimoniului Transilvaniei. Satul Viscri, a cărei biserică şi cimitir datează din secolul al XII-lea, a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, spune Bigăr. Fundaţia a implemntat peste 300 de proiecte de restaurare a clădirilor, drumurilor pentru transportul elevilor la şcoală şi dezvoltarea antreprenorială locală. 

Vezi aici mai multe fotografii din Viscri

Sylvie Bigăr recomandă celor care ajung la Viscri Guesthouse MET, o casă de oaspeti din apropierea Bisericii Fortificate, „unde veţi putea dormi într-un pat saxon, vechi de 200 de ani, şi puteţi încerca terciul de mălai (mămăliga)“. 

Vezi topul celor mai frumoase destinaţii din lume pe adevărul.ro

Citește și:

Satul Viscri, o comoară transilvană 

Minunile României:ce locuri din țară sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO 

Transilvania „magnifică“ şi oraşele sale medievale „desprinse din poveşti“