Top 7 locuri fabuloase în care s au filmat pelicule celebre jpeg

Top 7 locuri fabuloase în care s-au filmat pelicule celebre

Nu de puține ori iubitorii de film sunt și pasionați de călătorie. Pentru aceștia, a merge în locurile în care s-au turnat filmele lor favorite poate deveni o adevărată provocare. E drept, că încă de la începuturile cinematografiei, obiectivele de acest gen sunt echivalentul cu studiourile de la Hollywood sau cu computerele și placile video ale acestora. Totuși există multe lucruri pe care grafica nu le poate reproduce sau crea așa cum Mama Natură a făcut-o. Astfel am întocmit un mic top cu unele dintre cele mai cunoscute pelicule din istoria cinematografiei.

1. Lord of the Rings – Noua Zeelandă

Trilogia câștigătoare a premiului Oscar a făcut din Noua Zeelandă o destinație de vacanță de top pentru milioane de oameni care sunt dornici să recreeze călătoria mistică a lui Frodo. Dealurile Matamata au devenit Hobbiton, casa lui Bilbo și a lui Frodo, cu lanuri și flori plantate pe platoul de filmare cu un an înainte. Regiunea vulcanica întunecatî Mt Ruapehu din Parcul National Tongariro a fost decorul sinistru al lui “Mordor“ și “Mount Doom”. Alpii Sudici și ghețarii din zona au devenit “Misty Mountains”, acolo unde Golum a ținut inelul ascuns vreme de 500 de ani. Astăzi pentru pasionații de călătorii se găsesc nenumăratele circuite. Nu am zis că este aproape sau ieftin, dar pentru prețiosul inel niciun fel de sacrificiu nu e prea mult.

image

2. The Beach – Thailanda

image

Apărut chiar după ce Leonardo DiCaprio a cunoscut celebritatea cu Titanic, filmul nu doar că îl pune pe actor în evidență, dar și așează locul unde a fost filmat pe harta turistică de top. Hat Maya, principala plajă de pe Insula Phi Phi Leh a fost aleasa drept decor pentru ecranizarea realizată de Danny Boyle, după romanul “Plaja” scris de Alex Garland. Filmul extrem de popular a transformat Thailanda (și în special Phuketul) în principala destinație a turiștilor din întreaga lume.Fiind în căutarea paradisului descris în film, mulți vor fi puțin dezamăgiți, pentru că munții care o înconjoară au fost adăugați pe computer în post-producție. Când s-au realizat filmările s-au realizat modificări însă tsunami-ul din 2004 a readus locului aspectul său natural.

3. Lawrence of Arabia – Iordania, Spania si Maroc

image

Pelicula este una dintre cele mai cunoscute din istoria cinematografiei, iar o mare parte din mareția acestui film epic din anul 1962 este data de peisajele deșertice iordaniene. Tabăra Prințului Feisel este așezată între stâncile roșii Wadi Rum, iar intrarea spectaculoasă a Seicului Ali (Omar Sharif) a fost filmata în ținutul umed din Jafr. Multe dintre scenele filmului au fost făcute în Spania. De exemplu, orașul “Aqaba” a fost construit pe plaja Playa del Algarrobico, aproape de Almeria, în sudul Spaniei. Cadrele din “Orientul Mijlociu” au fost filmate în orasul maur Sevilla. Au existat și câteva scene turnate în Maroc, la Ait Benhaddou, un sat alcătuit din mai multe fortarețe mici.

Continuarea pe turismistoric.ro