Top 10 orase fantoma jpeg

Top 10 orase fantoma

Orasele fantoma sunt fascinante deoarece pastreaza o parte din sufletul comunitatilor care le-au populat si care au avut intotdeauna o poveste de spus. Povestile lor nu sunt prea fericite, dar acum ne place sa le descoperim deoarece motivele pentru care orasele au fost abandonate nu sunt de ignorat.

Bodie, California

Cel mai faimos dintre toate orasele fantoma ale SUA este Bodie din California. Acest oras a fost candva unul infloritor, datorita minelor din apropiere care au adus aici oameni din toate colturile tarii. Cu toate acestea, nimic nu dureaza la infinit, iar in cazul lui Bodie totul s-a terminat mai repede decat se astepta:inceputul sfarsitului a venit la una din mine cand treptat, oamenii au inceput sa paraseasca orasul. Incendiul care a avut loc in 1932 a devastat centrul orasului de afaceri, pecetluind credinta acestui oras.

San Zhi, Taiwan

San Zhi este un oras construit pe un concept foarte innovator iar designul sau minunat a facut acest oras fantoma faimos peste tot in lume. Cu toate acestea, datorita unui numar de accidente care au avut loc in timpul construirii orasului dar si din cauza lipsei de fonduri, dezvoltarea proiectului a fost oprita. Astazi, orasul este nelocuit si abandonat.

Varosha, Cipru

Odata, acesta zona a fost recunoscuta peste tot in lume ca fiind o destinatie turistica de lux. Totul s-a schimbat in 1974, cand turcii au invadat Ciprul. Ei au transformat acest colt de rai intr-o fortareata si au interzis accesul locuitorilor care au fugit in timpul atacului. Astazi, se numara printre orasele fantoma ale lumii.

Gunkajima, Japonia

Un alt oras care s-a dezvoltat intr-o zona miniera este Gunkajima din Japonia. Insula a fost cumparata de catre Mitsubishi in scopul de a scoate carbunii din mare, pe la sfarsitul secolului al 19-lea. Astfel, a aparut necesitatea adaposturilor pentru muncitori si orasul s-a dezvoltat incetul cu incetul. Orasul a devenit destul de populat cu 1931 de oameni/hectar in 1959, dar cand s-a descoperit o alternativa la carbuni, a fost evident ca intreaga zona va muri. Este evident ce s-a intamplat iar astazi, locul este de mult uitat.

Balestrino, Italia

Acesta este unul dintre orasele fantoma ale Europei si, de asemenea, unul dintre cele mai mari secrete ale Italiei:nimeni nu stie cand a fost construit si nu exista niciun indiciu cu privire la motivul pentru care a fost abandonat. Balestrino refuza sa-si dezvaluie misterele, desi exista unele dovezi care arata ca, cel mai probabil, un dezastru natural care a avut loc in urma cu aproximativ 60 de ani, a facut ca acest oras sa fie nelocuibil.

restul pe InfoTurism