TOP 10 destinații din Europa în 2016 jpeg

TOP 10 destinații din Europa în 2016

Experții de la Lonely Planet, care publică cele mai cunoscute ghiduri de turism din lume, au decis care sunt destinațiile europene ce merită văzute în 2016. De la malurile Mediteranei până la răcoarea Europei nordice, aceste destinații se pretează oricăror gusturi.

1. Pelopones, Grecia

Sursa foto: www.discovergreece.com
Sursa foto: www.discovergreece.com

Sursa foto:www.discovergreece.com

Grecia este foarte aglomerată pe perioada verii, dar majoritatea turiștilor se îndreaptă fie către Atena, fie către una dintre insulele din Marea Egee. Una dintre cele mai frumoase și diverse regiuni din țară este însă uitată:Peloponesul. Ignorată de valurile de turiști, zona este mult accesibilă financiar, iar siturile antice de la Olympia, Mycenae sau Mystras sunt încântătoare. 

2. Aarhus, Danemarca

Sursa foto: www.travelandleisure.com
Sursa foto: www.travelandleisure.com

Sursa foto:www.travelandleisure.com

Aarhus, orașul care va deveni în 2017 capitală culturală europeană, devine rapid cea mai căutată destinație din Danemarca, după Copenhaga. Renumit pentru istoria sa muzicală, Aarhus atrage astăzi turiștii cu numeroasele sale muzee și cu arhitectura îndrâzneață, în timp ce promenada din zona portului îmbină farmecul Europei vechi cu atmosfera cool specifică Europei de Nord.

3. Veneția, Italia

Sursa foto: www.challengevenice.com
Sursa foto: www.challengevenice.com

Sursa foto:www.challengevenice.com

Veneția nu mai are nevoie de nicio recomandare. Este deja una dintre cele mai căutate destinații turistice din Italia și din lume. Însă în 2016, orașul va aniversa 500 de istorie a ghetto-ului venețian – o insulă în inima orașului-insulă. La fel ca Veneia, ghetto-ul și-a transformat  limitele în virtuți, iar în cartierele înghesuite au înflorit cultura și ideile evreiești. 

4. Dordogne, Franța

Sursa foto: blog.athomeinfrance.com
Sursa foto: blog.athomeinfrance.com

Sursa foto:blog.athomeinfrance.com

Când ne gândim la Franța, ne gândim la art de vivre. Iar la Dordogne, acest spirit inedit al francezilor este la el acasă. Castele parcă desprinse din povești, orășele medievale și bistro-uri gourmet ascunse ca niște bijuteri prin sate – toate acestea fac din zona Dordogne o destinație turistică ce nu trebuie ratată. Uitați de aglomerația pariziană și descoperiți atmosfera franceză la ea acasă. 

5. Liov, Ucraina

Sursa foto: www.esflconferences.org
Sursa foto: www.esflconferences.org

Sursa foto:www.esflconferences.org

În pofida tulburărilor din ultimii ani, vestul Ucrainei a rămas neafectat, iar unele regiuni chiar au prosperat. Liov poate fi ușor comparat cu Praga sau Cracovia – este un adevărat central-european și oferă tot ce-are Ucraina mai bun. Este capitala festivalurilor din țară – aici se organizează în medie 100 de evenimente pe an, iar cele mai căutate sunt cele dedicate cafelei, jazz-ului și independenței ucrainene. 

6. Warwickshire, Marea Britanie

Sursa foto: www.withinwarwickshire.co.u
Sursa foto: www.withinwarwickshire.co.u

Sursa foto:www.withinwarwickshire.co.u

Aflat în inima Angliei, comitatul Warwickshire este cunoscut drept locul de naștere al lui William Shakespeare. Iar în 2016, când sărbătorim 400 de ani de la nașterea celui mai cunoscut scriitor englez, Warwickshire este cea mai potrivită destinație pentru o vizită dincolo de Canalul Mânecii. Festivaluri dedicate lui Shakespeare, ruinele castelului Kenilworth, sate istorice și peisaje de vis – sunt doar câteva dintre atuurile acestui comitat.

7. Extremadura, Spania

Sursa foto: guias-viajar.com
Sursa foto: guias-viajar.com

Sursa foto:guias-viajar.com

Aflată în vestul Spaniei, spre granița cu Portugalia, regiunea Extramadura este una dintre cele mai puțin cunoscute zone din Spania, o țară care atrage zeci de milioane de turiști anual. Pentru cei care doresc să evite aglomerația marilor orașe spaniole și să descopere Spania dincolo de clișee, Extramadura este destinația perfectă. Cele mai frumoase ruine romane din Spania domină orașul Mérida, iar orașele medievale precum Trujillo și Cáceres, puțin căutate de turiști, oferă priveliști spectaculoase fără aglomerație.

8. Coasta de Est din Tenerife 

Sursa: www.smooth.com.au
Sursa: www.smooth.com.au

Sursa:www.smooth.com.au

Dincolo de stațiunile pline de turiști și resort-urile all inclusive, Tenerife – paradisul celor care iubesc să-și petrească vacanța la mare – este o insulă extraordinară, cu peisaje vulcanice inedite, sate pescărești fermecătoare și plaje pusti. Mai puțin căutată este coasta de est a insulei, unde turiștii pot descoperi liniștitul sat Abades sau zona El Medano (o fostă colonie pentru leproși), unde se află una dintre cele mai frumoase plaje de pe insulă. 

9. Texel, Olanda

image

Sursa foto:travelbetweenthepages.com

Insula Texel, relativ necunoscută străinilor, este foarte căutată de turiștii olandezi și germani. Vara, insula Texel devine gazdă pentru numeroase festivale și competiții sportive, iar în restul anului, peisajele spectaculoase și gastronomia (aici se află o fabrică de vin, o fabrică de bere și o fabrică de produse lactate unde se organizează mereu degustări) asigură un flux constant de turiști. 

10. Dalmația de Nord, Croația 

Sursa foto: www.europeanbestdestinations.com
Sursa foto: www.europeanbestdestinations.com

Sursa foto:www.europeanbestdestinations.com

Coasta dalmată este deja renumită pentru peisajele sale, iar Dalmația de Nord cuprinde tot farmecul cultural al Adriaticii alături de câteva dintre cele mai spectaculoase peisaje de pe continent. orașul Zadar, eclipsat de mai căutatele Split și Dubrovnik, este inima regiunii și devine rapid o destinație din ce în ce mai căutată.