Top 10 cele mai spectaculoase drumuri din lume  Transfăgăraşanul este printre ele jpeg

Top 10 cele mai spectaculoase drumuri din lume. Transfăgăraşanul este printre ele

Uneori nu contează atât de mult destinaţia finală la care trebuie să ajungi, ci drumul în sine şi locurile pe care le vezi până acolo. Din acest motiv în topul pe care am ales să îl facem mai jos nu vor fi incluse drumuri obişnuite, ci acelea care te pun la încercare şi îţi oferă un spectacol remarcabil. Iată cele 10 drumuri alese:

1. Combe Laval, Franţa

Adesea numit cel mai frumos traseu din Alpii Francezi, Combe Laval,   din Franţa, a fost construit în 1897. Drumul a fost iniţial folosit pentru transportul lemnelor, dar în timp a devenit, datorită peisajelor extrem de frumoase, o atracţie turistică a Alpilor Francezi. Traseul este căutat azi în special de ciclişti care sunt gata să îşi pună forţele la încercare într-o căţărare aproape imposibilă. Zona cea mai spectaculoasă a întregului drum este între St. Jean-en-Royans şi Col de la Machine, unde şoseaua a fost săpată direct în stâncă.

image

2. Şoseaua Grossglockner High Alpine, Austria.

image

Supranumit “Raiul Cicliştilor”, din Austria, este un alt traseu care merită străbătut, pentru priveliştile uimitoare. Într-adevăr, dacă aveţi de gând să vă aventuraţi pe aici cu siguranţă veţi da de mulţi motociclişti care îşi testează motoarele pe repentinele acestui traseu. urmând acest drum veţi ajunge la Kaiser Franz Josefs Höhe Visitor Center, de unde puteţi avea o imagine panoramică asupra celui mai înalt munte din Austria Grossglockner (3 798 m), şi asupra marelui gheţar Pasterze.

Click aici pentru a afla ce loc ocupă Transfăgăraşanul