Top 10 călătorii cu autobuzul pe care nu trebuie să le rataţi jpeg

Top 10 călătorii cu autobuzul pe care nu trebuie să le rataţi

A te plimba cu autobuzul prin marele oraşe ale lumii este un mod unic de a vedea prin ochii celor care locuiesc acolo. Dacă alegi un mijloc de transport, nu cel dedicat turiştilor, ai şansa să descoperi lucruri aparte, nu doar ce vor să îţi arate edilii urbei respective. Cei care s-au plimbat deja cu măcar unul dintre cele 10 linii de autobuz pe care le vom menţiona mai jos cu siguranţă ne vor da dreptate.

1. New York

Când ajungeţi în Big Apple rezervaţi-vă o călătorie cu autobuzul M1 din Harlem. Nu vă speriaţi, deşi autovehicolul pleacă din celebru cartier vestit pentru comunitatea sa afro-americană, se îndreaptă apoi către Central Park şi Fifth Avenue. Autobuzul trece pe Brodway şi prin cartierul teatrelor, apoi prin Greenwich Village şi Mica Italie. De aici coborâţi la Whitehall Terminal şi luaţi feribotul către Staten Island, cu privelişti spectaculoase asupra Statuii Libertăţii, a podului Brooklyn şi a zonei Manhattan. Astfel veţi trece în revistă fără să vă daţi seama principalele obiective istorice şi turistice ale marii metropole americane.

2. Londra

Dacă aţi ajuns la Londra şi nu aţi luat un double decker indiferent de direcţie atunci aţi tocmai aţi ratat unul din principalele elemente ce caracterizează Capitala Marii Britanii. Totuşi nu rataţi o călătorie cu autobuzul 15 din Trafalgar Square spre Tower Hill. Vă suiţi în la etajul duble decker-ului la coloana amiralului Nelson, apoi ajungeţi la catedrala Saint Paul. Admiraţi cea mai înaltă coloană de piatră din lume, care marchează locul izbucnirii marelui foc din 1666 şi încheiaţi călătoria la vestita închisoare medievală, Turnul Londrei. 

image

3. Beijing

Îndepărtata China era un vis pentru orice explorator. Azi însă lucrurile s-au schimbat, cel puţin în privinţa timpului pe care îl faci până acolo. Totuşi ajunşi în mare metropolă nu uitaţi şi de o plimbare cu un autobuz – 919 din Deshengmen (Jishuitan Metro) către Badaling. Dacă vă urcaţi în autobuz lângă lacul Xi Hai, cu insula pe care se găseşte Pagoda Găţtii Sălbatice (imagini ale unui Beijing istoric în care include şi Oraşul interzis aflat chiar în apropiere), şi porniţi la drum peisajul se va schimba drastic. Modernitatea va lua locul imaginilor idilice ale chinei preindustriale. Apoi imaginea se schimbă cu una montană spre Badaling şi de aici către Marele zid Chinezesc unde parcă se mai simt şi acum luptele date de apărători cu hoardele mongole ce veneau să pună în pericol marele imperiu.

4.  Roma

Autobuzul 175 din Termini spre Piazzale dei Partigiani sau/şi după preferinţe autobuzul 40 tot din Termini către Battistini, pe malul stâng al Tibrului sunt două mijloace de transport care ar putea să vă fie nu doa utile, dar şi plăcute în Capitala Italiei. Puteţi explora şi admira astfel Fontana di Trevi, Dealul Capitolilului, Circul Maximus, Forul, Colosseumul sau Vaticanul. După ce coborâţi nu uitaţi să vă luaţi o îngheţată mare.

5. Budapesta

Urcându-vă în autobuzul 16 din Deak Ferenc ter către Disz ter nu veţi avea cum să rataţi Catedrala Sfantul Ştefan, apoi veţi trece Dunărea peste Podul cu Lanţuri care leagă cele două oraşe de odinioară Buda şi Pesta în unul modern. Încheiaţi turul cu autobuzul pe la Palatul Regal, unde puteţi vizitata o serie de muzee găzduite de acesta. Vizitaţi şi biserica Matthias şi admiraţi priveliştea din Bastionul Pescarilor.

Click aici pentru continuarea articolului